Nieuws 2014

 

04-12-2014

Gisteren eind van de middag een mailtje gehad van Dr. Mathieu, waar ik dinsdagavond op controle ben geweest. En waar ze opnieuw bloed hebben geprikt.

De pfeiffer is aan het afnemen, en ik mag langzaam weer gaan trainen, maar moet goed naar mijn lichaam luisteren. En rust pakken als ik moe ben.

Dus ben ik gisterenavond maar direct op de rollen gekropen om een half uurtje te proberen, Wat voelt dat toch weer lekker zeg. Ik had mijn fiets ontzettend gemist en hier knap ik mentaal ook wel van op.

Over 1 maand gaan we terug op controle en zien we ook hoe ik de training verteer. Laat het seizoen 2015 maar komen.

28-11-2014

We zijn ondertussen weer een paar weken verder en ik kan merken dat ik eindelijk vooruit ga, ik ben ook terug geweest naar Guido Sanen en het zag er veel beter uit dan de 1e keer dat ik daar was, de magnesium is nog steeds laag.

Ik heb samen met mijn zus, papa en een paar buurmannen weer een rondje gefietst en het gevoel is goed, toch ben ik nog erg voorzichtig om geen terugslag te krijgen.

Volgende week gaan we terug naar Dokter Mathieu in Turnhout en hoop ik volledig groen licht te krijgen om het trainen weer op te pakken.

 

04-11-2014

Morgen ga ik naar de nominatie van de aanmoedigings- en stimuleringsprijs van Zeeland Sport en Leisure, op de Contacta in Goes. Ook krijg ik daar eerst een training hoe ik in contact kan komen met bedrijven om mij te sponsoren en volgt er een speeddate programma.

Allemaal nieuw voor mij maar sponsoren kunnnen mij wel helpen om mijn droom om profwielrenner te worden te realiseren.

Weet U iemand of wilt U zelf mij sponsoren dan kunt U contact opnemen met mij. U zou mij hiermee erg helpen.

01-11-2014

Vandaag stond de pasdag en teambuilding bij mijn nieuwe ploeg op het programma.

Bij Kon, Balen BC werden we hartelijk ontvangen en kon het passen van het kledingpakket beginnen. Ook de vrijetijdskleding werd direct gepast. Ook hing daar een foto met hoe het nieuwe tenue eruit komt te zien. Kon. Balen BC is een samenwerkingsverband aangegaan met Vastgoed Service- Golden Palace.

Daarna vertrokken we naar Mol voor een broodmaaltijd en karten en lasergamen. Erg lekker gegeten. En gezellig om direct mijn ploeggenoten voor volgend seizoen te leren kennen.

Ik kan niet wachten tot het zover is.

31-10-2014

Gisteren terug geweest naar Dr. Mathieu, hij vond ook dat ik er fitter uitzag. Hij heeft opnieuw bloed afgenomen en de pfeiffer en mycoplasma zijn aan het wegtrekken…………………gelukkig. Mijn ijzer is nog te laag en ook de vitamine D maar we zijn op de goede weg.

 Toch zal ik nog even moeten wachten met te gaan trainen en dan langzaam opbouwen en goed luisteren naar mijn lichaam.

Over 4 weken gaan we weer terug dus dan hoop ik helemaal groen licht te krijgen.

24-10-2014

Na een weekjeTsjechie in de herfstvakantie, heb ik het gevoel stapjes vooruit te gaan. Mijn eetlust komt weer meer terug en ben niet meer zo moe.

Hoop dat ik volgende week donderdag goed nieuws krijg.

17-10-2014

Nog steeds gaat het herstel langzaam ( voor mijn gevoel) maar gelukkig wel voorruit. In de week van 27 oktober gaan we terug naar Dr. Mathieu, daar hij momenteel van een welverdiende vakantie geniet en ik zelf ook nog een week op vakantie ga.

Ook zal ik aanwezig zijn op de Contacta 2014, bij Zeeland Sport en Leisure om in contact te komen met sponsoren om mijn droom verder te verwezenlijken………… Helpt U hierbij???

Zodra ik weer naar Dr. Mathieu ben geweest zal ik hiervan een update geven, tot die tijd zorg ik goed voor mijn lichaam en kan ik niet wachten om volgend seizoen te beginnen.

 

22-09-2014

Vorige week terug geweest naar Guido Sanen en Dr. Mathieu. Energiepeil nog erg laag, en dat merk ik ook wel.

Ook laat bloedonderzoek zien dat de mycoplasma nog niet uit mijn lichaam is, en krijg ik opnieuw een antibioticakuur voor 3 weken en daarna weer terug naar Dr. Mathieu.

Ook de waarde van de pfeiffer is nog teveel aanwezig, dus helaas voorlopig nog rust houden en goed luisteren naar mijn lichaam.

Kan niet wachten tot ik weer kan gaan trainen en kijk ook erg uit naar volgend seizoen………………………

14-08-2014

Het gaat nog steeds niet zo goed als ik zou willen…. mijn ochtendhartslag blijft hoog. Wel voel ik me beter, ik ben ook terug geweest naar Dr. Mathieu en die wil mij over 3 weken weer terug zien. Het verloop van de mycoplasma en pfeiffer in mijn bloed verloopt normaal.

Via René Zweedijk, ben ik terecht gekomen bij Guido Sanen, natuurgeneeskundig therapeut. Om mijn weerstand beter op peil te krijgen. Het was zeer interessant en informatief en we zijn weer een stapje verder naar mijn herstel.

Ik heb me er bij neergelegd dat dit seizoen voorbij is………hoe graag ik ook wil, ik moet luisteren naar mijn lichaam.

 

Jamie en Mama hebben ook mycoplasma gekregen dus bijna de hele familie doet mee.

Het goede nieuws is dat ik volgend seizoen voor een Belgische ploeg ga rijden. Koninklijke Balen BC,waar mij een uitgebreid internationaal programma te wachten staat. Ik kijk er dan ook erg naar uit om volgend seizoen gezond en sterk daar aan de start te staan.

 

16-07-2014

Afscheidswedstrijd Liesbet de Vocht in Arendonk……………..foto’s staan op de fotopagina

12-07-2014

Vandaag heeft Jamie in Hamme Moerzeke gekoerst…………..foto’s staan op de fotopagina

10-07-2014

Gisteren het bericht gekregen wat niemand wil horen………….. ik heb en de ziekte van Pfeiffer en de mycoplasma bacterie.

Dus een zware antibiotica kuur en luisteren naar mijn lichaam.

Helaas geen European Junior Cycling Tour en voorlopig geen wedstrijden voor mij en kijken hoe mijn lichaam reageert op de antibiotica en wanneer ik weer kan gaan trainen.

Baal verschrikkelijk en mis echt mijn fiets en het trainen. Het enige lichtpunt is dat ik met goede cijfers ben overgegaan naar de 3e.

 

07-07-2014

Eindelijk zit er een klein beetje vooruitgang in………… moet ook want ik mis mijn fiets, heb het wel bekeken met het rusten. Helaas zit er niets anders op dan dit wel te doen. Vrijdag heb ik nog bloed laten prikken en morgen krijg ik de uitslagen van het uitgebreide bloed.


Jamie heeft vandaag in Watervliet gekoerst, deze foto’s staan op de fotopagina…………..

03-07-2014

Vanmorgen wakker geworden met een hoge hartslag, koorts en keelpijn……… geen schoolreis vandaag voor mij maar rust en hopen dat ik snel opknap.

28-06-2014

Aan de start in Kruiningen…………. een koers om snel te vergeten, Ik reed direct vanaf het begin met een hartslag van 190 en kreeg deze niet omlaag nog wel een premie meegepakt maar daarna was het gepast.

21-06-2014

Vandaag het NK in Ureterp gereden……… had er veel van verwacht, het lukte niemand om weg te komen. En dus bepaalde een massasprint de uitslag. Wat een duwen en trekken zeg…….helaas zat ik zelf in een sandwich met 2 renners en had ik achter me al het een en ander horen valllen. Als 33e gefinisht. zeker niet tevreden op naar volgend jaar.

13-06-2014

Morgen zou ik een wedstrijd in Geraardsbergen gaan rijden, helaas gaat dat niet door, ik heb koorts en keelpijn. En dat een week voor het NK. Hoop dat ik snel opknap………….

09-06-2014

Districtskampioenschap in Wernhout, hoop dat ik betere benen heb dan afgelopen zaterdag.

Al direct waren er diverse aanvalspogingen. Na 2 van de 10 ronden ben ik in de aanval gegaan en kreeg David Dekker mee, evenlater sloten Stijn Damen, Jarno Mobach en Floris v/d Broek nog aan en zo zijn we de gehele wedstrijd weg gebleven, er zat een achtervolgende groep van 4 renners op 1 minuut, daarachter nog een groep op 2 minuten en het peloton op 3.20. In de slotfase kwamen de 4 achtervolgende renners nog zeer dicht bij maar konden zich niet met de finale bemoeien, David ging al vroeg aan en viel even stil, toen ben ik er vol overheen geknalt, en kwam als 1e de bocht uit. Maar de finish was nog ver en David lukte het om terug te komen en won.

Zeer tevreden met mijn 2e plaats.

Foto’s staan weer op de fotopagina…………..

07-06-2014

Vandaag was mijn zus Rondemiss bij de Ronde van Zeeland Seaports, helaas heb ik er niets van meegekregen want ik had een interclub wedstrijd in Koksijde. 10 ronden van 7,7 kilometer. Op een gegeven moment reden er 6 renners weg en lukte het niet de oversteek te maken, mijn benen voelden niet goed. Toch ben ik in de sprint van het peloton, 5e geworden en als 11e gefinisht. was eerste 1e jaars nieuweling, dus mag zeker tevreden zijn.

Foto’s Ronde van Zeeland Seaports staan op de fotopagina……………

31-05-2014

De laatste wedstrijd in Tour de Himmelfart en ook de zwaarste. De vermoeidheid begint wel toe te slaan, maar dat zie ik bij alle jongens.

We gaan er aan beginnen en ik kan goed voorin meeblijven. Na 4 ronden wordt de koers stilgelegd door een ernstige valpartij bij U17, wat ik daar gezien heb, heeft diepe indruk gemaakt en wens die jongen, weet niet wie het is, heel veel sterkte!!!! Als de koers weer hervat wordt zijn de achterblijvers ook weer aangesloten in het peloton. En lukt het nog 3 renners om iets vooruit te blijven, op de streep hebben ze 7 seconden. Zelf ben ik in de sprint 7e geworden, en verlies ik 1 plekje in het Algemeen Klassement. Maar met een 7e plaats algemeen ben ik reuze tevreden.

De foto’s van alle wedstijden Tour de Himmelfart U16 en U17  staan op de fotopagina………………………….

30-05-2014

11.37.30 vertrek ik voor de tijdrit van 8,2 kilometer. Met een 8e eindtijd van 12.49.41 mag ik tevreden zijn. Wel ben ik de eerste Nederlander.

Vanmiddag/avond 18.02 start ik voor het criterium over 31 kilometer. 5 ronden van 6,2 km. deze wedstrijden hakken er behoorlijk in doordat het constant op en neer gaat en vlak kennen ze hier niet. Wel ben ik reuze tevreden met hoe het hier gaat.

Wederom een goede start en direct gaat het hard. met een gemiddelde van 40,98 op de eindstreep. De gehele koers weer niet uit de eerste 10 geweest en goed het overzicht bewaard. Toch lukt het nu ook niemand om weg te komen ook al zijn er wel aanvalspogingen en zal nu ook een massasprint bepalen wie hier gaat winnen.

Wauw en wat voor sprint……………..ik sprint naar de 2e plaats maar de winnaar wordt gediskwalificeerd, omdat hij met beide handen van het stuur over de finish kwam en dat mag niet, waardoor ik de overwinning krijg. Toch had ik liever op een andere manier gewonnen maar deze nemen ze me niet meer af.

Algemeen sta ik nu 6e, hiervoor had ik voordien getekend. Morgen de laatste loodjes met een loodzware koninginnerit over 87,6 km. met die klim van 16 % die we 6 keer moeten bedwingen. 6 ronden van 14,6 kilometer.

29-05-2014

Vanmorgen naar de school en de ploeg gegaan en om 10:40 start de rit in lijn voor mij, ik rijdt bij U16 samen met Ezra. De andere jongens, Jarno, Tom, Michael, Ralph en Vince rijden in U17 en starten 5 minuten voor mij.

We moeten 3 ronden van 16,3 km, en ook hier gaat het constant op en neer. Ik heb heel de wedstrijd goed voorin gereden en ook nog aangevallen, maar niet weg kunnen blijven. Op het laatst reden er nog 3 renners weg en kregen 44 seconden voorsprong, dus werd er gesprint vanaf de 4e plaats, ik finishte hierin als 6e en ben 10e geworden. Zeer tevreden, al was het niet nodig geweest dat die 3 44 seconden pakten.


Om 16:30 staat de 2e wedstrijd op het programma, de streetrace. 10 ronden van 1,7 kilometer. Na 2 ronden ben ik weggereden, en heb dit 3 ronden volgehouden, toen werd ik helaas teruggepakt. Steeds probeerden er jongens te ontsnappen en iedere keer sprong ik mee, we waren ook nog even met 4 renners weg maar ook dit kreeg geen kans en zou een massasprint de uitslag bepalen. De gele trui dragen kwam als eerste uit de bocht en pakte de zege met 2 seconden voorsprong. Ik sprintte naar de 3e plaats. Wat geweldig in dit sterke deelnemersveld. Ik kreeg direct op het podium een envelop met prijzengeld en een onderbroek…………helaas is het 2x xl, dat gaat mij echt niet passen.

Nu rusten en herstellen voor morgen………………… algemeen klassement sta ik nu 5e.

28-05-2014

Kan niet wachten op de wedstrijden die morgen gaan beginnen dus lekker rusten, muziek luisteren en bij het water stenen gooien. Vanmiddag komt de ploeg en gaan Jarno en ik naar de school en de ploeg toe. Mijn ouders, Jamie, Jarno zijn ouders en Marco zullen alle wedstrijden komen supporteren dat is wel fijn. En natuurlijk Stiby niet te vergeten.

Stiby was gisterenavond weggelopen en voor een kwartier onvindbaar, was in de tuin van de buren geglipt en kon er niet uit. Gelukkig hadden we haar snel gevonden, maar het was wel even paniek.

Zoals het er nu uitziet gaan we pas morgen naar de ploeg, staan in de file, hebben slecht weer en zullen niet voor middernacht hier zijn. Wel hebben we het lokaal alvast ingericht zodat de jongens vanacht direct naar bed kunnen.

Morgen gaat het beginnnen. Tour de Himmelfart!!!

27-05-2014

Op de fiets de Koninginneetappe verkend…………wat een lastige klim van 16%,hij blijft maar gaan en die moeten we 6 keer bedwingen op zaterdag. gezien de wedstrijden vooraf zal dit een waar slagveld worden. Het lijkt wel of er geen meter vlak tussen zit.

Vanavond komt Jamie, die is vanmorgen geslaagd voor haar theorieexamen en ook mijn ploegmaat Jarno met zijn ouders en broertje.

26-05-2104

Vanmorgen de tijdrit en de 1e etappe gereden op de fiets, kan niet wachten tot het donderdag is, heb er zeer veel zin in en het voelt allemaal goed…………….

25-05-2014

Vanmiddag de 1e etappe, tijdrit en koniniginnerit verkend met de auto, morgen ga ik hem op de fiets verkennen.

We zitten in Norsmilde in een huisje, het strand en de zee zijn onze achtertuin en het is er heerlijk rustig, goede voorbereiding, ook het weer in heerlijk. Lekker een beetje chillen en goed uitrusten.

24-05-2014

Vandaag vertrokken naar Denemarken, beetje vakantie en verkennen Tour de Himmelfart, samen met papa en mama. Jamie komt dinsdag achteraan met de familie Zuidweg. En vanaf woensdag ga ik met de ploeg in de school slapen.

19-05-2014

Gisteren ben ik terug gekomen van de 2 daagse Basse Meuse met wedstrijden in Oupeye en Blegny. Vrijdagmiddag met de ploeg ernaar toe vertrokken en de proloog nog verkend. Zaterdag was het dan zover, en begon de 2 daagse met een tijdrit. Lange tijd stond ik op de 3e plaats, helaas was de een na laatste die finishte ietsjepietsje sneller dan ik en werd ik 4e. ’s middag stond een rit in lijn op het programma. 5 renners waren weg gereden en samen met Tom Peeters probeerde ik de oversteek te maken maar we kwamen net te laat en werd ik 7e. Als 1ejaars nieuweling mag ik zeer tevreden zijn. In het algemeen klassement sta ik nu gedeeld 2e.

Zondag stond er een aanloop van 48 kilometer op het programma en dat ging ook erg op en neer en daarna met 3 plaatselijke rondes van 3,7 kilometer met daarin een klim van zeker 1,5 kilometer.  vanaf de start waren er 2 weggereden en daarachter nog 2 en daarachter het peloton op zeker 2 minuten achterstand. Bij het ingaan van de plaatselijke rondes was er nog 1 weg en 3 in de achtervolging. Wat was dat slopend zeg die klim, toch kon ik me goed voorin handhaven en met het ingaan van de laatse bocht kwam ik als 3e eruit, jammergenoeg viel ik stil omdat de aankomst ook nog flink opliep en ben ik 13e geworden van de 128 starters dus zeer tevreden en helemaal naar de klote, zoals ze dat noemen. Algemeen klassement was alleen de top 3 bekend en hoor ik later maar een top 10 zit er zeker in.

Reuze tevreden en nu op naar Denemarken…………..Tour de Himmelfart

De foto’s van de 2e etappe volgen vanavond op de fotopagina…………………….

Ook de foto’s van Jamie van Houthalen-Helchteren Lotto Cycling Cup staan er dan op…………

14-05-2014

Vanmiddag naar Dr. Mathieu geweest voor een inspanningstest, omdat ik gedurende de wedstrijden met een hoge hartslag rijdt. Deze test was goed gelukkig dus weer een geruststelling en ook dat er nog veel groei te verwachten is. IJzergehalte en Vitamine D waren laag dus daar krijg ik iets voor.

Op naar de 2 daagse Basse Meuse, zin in

11-05-2014

Vandaag kunnen Jamie en ik in dezelfde plaats starten en dus gaan we naar Nieuw Vossemeer. Met slecht weer en ontzettend veel wind vertrekken we. De regen wordt af en toe iets minder maar de wind waait onvermoeid door, waardoor het voor allebei een zware wedstrijd is.

Ik start goed en na een paar ronden rijdt Wout van Elzakker weg, Jarno Mobach probeert er naar toe te rijden en daarna probeer ik de oversteek te maken en komen Jarno en ik samen. Maar helaas worden we teruggepakt, evenals Wout en komen we met een kopgroep van 14 renners te zitten. Een paar ronden van het einde springt Martin Pluto weg en die halen we niet meer terug. Wout sprint naar de 2e plaats en Jesper naar de 3e, zelf wordt ik 7e. Niet helemaal tevreden, maar toch nog een paar premies gepakt.

De foto’s van zowel de Nieuwelingen als de Elite Dames staan op de fotopagina………….

04-05-2014

Vanmorgen start ik in Standdaarbuiten, met de start half in het peleton van 87 renners, daarna in de 2e ronde weggereden met Martijn Knoppert, en tot op 6 ronden van het einde weggebleven, steeds maar aan blijven vallen en op 3 ronden van het einde met 3 renners weggereden en gebleven. Een sprint moest de uitslag bepalen, en ben ik zeer tevreden 3e geworden. ook de leidersprijs, het 3 rondenklassement en diverse premies meegepakt……………dit voelt super, alleen mijn benen staan nu op ontploffen…………straks gaan logeren in Schoondijke bij Jochem dus morgen maar even goed uitrijden………..

De foto’s staan op mijn fotopagina…………

De foto’s van de Elite Dames in Sinaai staan ook op de fotopagina…………….

01-05-2014

Vanmiddag rijdt ik een wedstrijd in Ramsel- Herselt, maar eerst zetten we Jamie af in Boortmeerbeek die daar een wedstrijd rijd.

Bij het inrijden is het gaan regenen en ook tijdens de gehele koers heeft het geregend, Met 110 renners stonden we aan de start voor een wedstrijd over 77 kilometer. Ik heb wel diverse keren geprobeerd om weg te rijden maar kreeg geen ruimte of werd direct terug gepakt. Er waren 2 renners weg met 1 achtervolger en daarachter weer 3 renners en dan volgde ik met het peloton waar werd gesprint vanaf de 7e plaats. Ik ben uiteindelijk 19e geworden. Niet tevreden, op naar zondag.

Omdat mama mee was naar Boortmeerbeek helaas geen foto’s van mijn wedstrijd, wel van de Elite dames in Boortmeerbeek………………….

27-04-2014

Foto’s Omloop van Borsele junioren staan op de fotopagina……………

26-04-2014

DE wedstrijd waar in lang naar toe geleefd heb,  Wim HendriksTrofee, in eigen provincie. Afgelopen week ben ik nog met papa het parkoers wezen verkennen om niets aan het toeval over te laten………………. Ik voel me goed en sterk, hopelijk komt het er ook uit.

Met 198 renners aan de start, niet normaal zoveel, achteraan gestart maar voor het einde van de neutralisatie zat ik al op de 3e rij. De kasseien gingen goed daar reed ik goed voorin, waar ik de gehele wedstrijd heb gereden. De benen voelden goed. Ook nog wel geprobeerd om weg te rijden maar kreeg geen ruimte, Met een kopgroep van 48 renners gingen we de sprint aan……………. ik zat super, helaas kreeg ik 2 keer een kwak en had de keus vallen of remmen, toch nog 25e geworden, niet helemaal tevreden er zat meer in…………………….op naar volgend jaar en het seizoen is nog lang.

Foto’s zijn van Bianca Mesu en Wendy Tolhoek en staan op de fotopagina………… Mama was in de Omloop van Borsele Elite vrouwen voor de Topcompetitie met Jamie, ook deze foto’s staan op de foto pagina…………..

21-04-2014

Wieze staat vandaag op het programma, in plaats van Waarschoot omdat we Jamie nog ophalen en het herenteam van Autoglas Wetteren Cyclingteam daar ook aan de start staat.

 Wederom heb ik een aanvallende wedstrijd gereden en ook nog een premie meegepakt. Helaas lukte het niet om  weg te blijven. teamie Ezra reed op 5 km met 4 renners weg waarop ik op kop ben gaan rijden en niet meer heb over gepakt. Ezra pakte een mooie 2e plaats en ik won de sprint van het peloton en ben 5e geworden.

Weer een lekkere envelop binnen, dat is dan een bijkomstigheid maar wel lekker.

De foto’s staan op mijn mijn fotopagina…………..

19-04-2014

Vandaag een thuiswedstrijd tijdens de GP Jan van Hanegem in Goes. De benen voelen super………….

Al snel was ik met 5 renners weggereden en zijn we de gehele koers vooruit gebleven, nog wel geprobeerd om weg te rijden maar dat lukt helaas niet. Veel premies gepakt en ook de leidersprijs. In de sprint ging ik jammer genoeg uit mijn pedaal en ben ik 5e geworden. Baalde enorm maar het prijzengeld maakt veel goed.

De foto’s staan op de fotopagina…………..

12-04-2014

GP Glineur 2014 Elite Dames, foto’s staan op de fotopagina……………. met Autoglas Wetteren Cyclingteam.

09-04-2014

Vanavond geholpen met de training bij de jeugd, was nog niet pijnvrij maar het gaat al beter dan maandag,  Zaterdag kijk ik hoe het gaat met de pijn, en of ik zal starten in Oudgastel.

08-04-2014

Weer terug voor het vervolg van mijn behandeling…………. alles eraan gedaan om de spanning van mijn spieren te halen, die door de klap verkrampt zijn en mijn herstel in de weg staan……… 45 minuten later voelt het een beetje raar maar dat is meestal zo, maar veel beter dan toen ik ging………… ik heb er alle vertrouwen in dat alles weer goed komt.

07-04-2014

Geprobeerd om op de rollen te rijden, helaas na 10 minuten was dit al bekeken, nog teveel pijn aan mijn elleboog.

Vanmiddag naar Still Point osteopathie in Kapelle gegaan waar de heren met de gouden handen hun best doen om mij weer volledig te laten herstellen. Ik krijg nu een collega van Rene, die ook constateerd dat ik een flinke klap heb gemaakt en mijn arm niet strekt. Na een behandeling van 45 minuten, waarin ik weer een beetje recht ben gezet en ik mijn arm weer bijna kan buigen………….. het verzoek om morgen terug te komen want dit kan niet met een behandeling verholpen worden.

05-04-2014

Na een goed ontbijt, op naar Genemuiden. De benen voelen zeer goed, en als het zo goed gaat als vorige week dan weet ik het nog niet…………….

De gehele koers goed voorin meegereden, helaas stond er geen wind. In de laatste 1,5 km in volle finale haakten er 2 renners voor me met de sturen in elkaar…………….. en deze kon ik echt niet ontwijken en met 50 km per uur viel ik met mijn schouder bovenop de fietsen.

Een nieuw wiel gekregen want dat van mij kan naar de schroot, dat is niet meer te repareren. En de koers uitgereden. Was zijn 1.5 km nog lang als je pijn in je elleboog en schouder hebt.

Terug thuis naar de huisartsenpost gegaan en doorgestuurd naar de EHBO voor foto’s van mijn elleboog, gelukkig niks gebroken maar wel gekneusd en tandwielen in mijn bovenarm.

04-04-2014

Vanavond zijn we vertrokken richting Genemuiden, waar ik morgen de Omloop van NoordWest Overijssel rijd.

Samen met Ezra, Vince en Peter slapen we in Nieuw Leusen in een Bed and Breakfast, zodat we uitgerust aan de start staan.

30-03-2014

Vanmorgen vroeg dag, de klok een uur vooruit en om 7 uur vertrek vanaf de ANWB voor mijn eerste klassieker bij de Nieuwelingen, Meeus Race in Lierop.

Ik stond bij de start op de eerste rij en heb de gehele wedstrijd voorin gereden, ook heb ik zelf nog geprobeerd om weg te rijden, maar helaas lukte dat niet.

Na 3 omlopen werd het, mede omdat er geen wind was een massasprint…………. Met 105 renners naar de meet, dringen, wringen………………

Met een mooie 7e plaats als resultaat, zeer tevreden en op naar volgende week….. Omloop van NW Overijssel.

De foto’s staan op mijn fotopagina….

28-03-2014

Hiep hiep hoera!!! Vandaag ben ik jarig en 15 jaar geworden.

 

26-03-2014

Vanavond aan de start in de GP RWC AHOY, in Rotterdam. Samen met Jarno stond ik aan de start voor 40 km koers.

Vanaf de start ging het hard en heb ik aanvallend en sterk gekoerst. Enkele keren geprobeerd om weg te komen maar dat is niet gelukt. Ook 2 x als 4 doorgekomen terwijl er 3 premies waren………….. dat is balen.

Zeer tevreden…………… op naar de Meeus Race in Lierop op zondag.

Mama heeft een nieuwe camera en de foto’s staan op de fotopagina………….

23-03-2014

De moraal is goed, Papa heeft een nieuwe groep op mijn fiets gemonteerd.

SRAM RED, YELLOW limited edition, het schakelt super.

Achteraan gestart in Huijbergen, maar na 1 ronde zat ik al bij de eerste 10. Er stonden 80 renners aan de start. We werden voor de start verblijd met een hagelbui die daarna overging in regen…………..

Heb de hele koers goed attent meegereden en ben niet uit de eerste 20 weggeweest. Ook nog geprobeerd om weg te rijden maar dat lukte niet. David Dekker lukte dit wel en daarom moest er gesprint worden vanaf de 2e plaats. Ik ben in de sprint als 7e gefinished en dus 8e in de uitslag.

Zeer tevreden en uitkijkend naar een schitterend seizoen………..

Helaas is mama haar camera gestolen bij de inbraak in ons huis, en heeft ze nog geen nieuwe. Volgende week hoopt ze weer foto’s te kunnen maken met een nieuwe camera.

21-03-2014

Zondag koersen in Huijbergen……..maar eerst zorgen voor een nieuwe SRAM shifter want die is gebroken.

16-03-2014

Vandaag mijn eerste Nederlandse koers, in Woensdrecht. 23 keer de rijzende weg op. Met 100 renners aan het vertrek op dit korte rondje. Toch wel nerveus………………..

Na een goede start, goed voorin meegereden. 2 renners lukte het om weg te komen. Ik heb nog wel geprobeerd naar de kopgroep te rijden, maar dit lukte helaas niet.

Het was een complete veldslag, er hebben maar 29 renners de koers uitgereden. Het ging ontzettend hard en ik ben tevreden met mijn 13e plaats, als eerste jaars nieuweling.

Op naar volgende week……… de foto’s staan op de fotopagina……….

15-03-2014

Foto’s Oostduinkerke Elite vrouwen staan op de fotopagina…………..

09-03-2014

Vandaag heb ik een wedstrijd in Harze gereden we waren toch op weg naar Luxemburg. Met 54 nieuwelingen (Debutants) stonden we aan de start. Het parkoers was 3,45 km lang en ging over heuvelachtige wegen. Waarbij in de afdaling snelheden van 60 km per uur werden gehaald. Ik heb aanvallend en voorin gekoerst. Toen er 3 renners wegwaren heb ik geprobeerd er naartoe te springen, dit lukte, maar ook de rest van het peloton sloot aan.

Er moest gesprint worden vanaf de 3e plaats. Ik ben 13e gefinisht. Zeer tevreden, maar ook nog verbeterpuntjes.

Foto’s volgen later…………. foto’s staan er inmiddels op.

05-03-2014

Vandaag mijn zus gaan aanmoedigen bij de Lotto Cycling Cup, GP Samyn in Quaregnon en aankomst in Dour. Helaas zat Jamie achter diverse valpartijen en dat heeft haar na 70 km de kop gekost. Weer een ervaring rijker.

Foto’s GP Samyn,Elite Dames staan op de fotopagina

01-03-2014

Foto’s Omloop het Nieuwsblad, Elite Dames staan op de fotopagina

01-03-2014

Het seizoen is begonnen, vandaag aan de start in mijn eerste nieuwelingenwedstrijd in Rijkevorsel.

Ik ben met de ploeg meegegaan, en met 108 renners stonden we aan de start. Ik stond snel vooraan en heb de gehele koers voorin meegereden. Ben niet uit de eerste 20 geweest. Ook nog geprobeerd om zelf weg te rijden maar Willibrord Wil Vooruit hadden een renner mee in de aanval. En attaceerden elke aanval. Daarom kwam er een sprint vanaf de 4e plaats.

Ik ben als 10e gefinisht. Een goed gevoel en zeer tevreden met deze start.

Het eerste prijzengeld is binnen……………..

21-02-2014 tot 23-02-2014

3 dagen met de club op trainingskamp geweest in Ronse, lekker getraind.

Laat het seizoen maar komen.

16-02-2014

Vandaag aan de start tijdens de trainingsrit in Borchwerf. Goed gevoel eraan over gehouden.Een paar keer geprobeerd om weg te rijden maar niet gelukt, hierdoor ook de sprint laten lopen. Maar het gevoel is er.

Morgen weer naar Corestability training. en dan vrijdag naar Ronse voor het trainingskamp.

14-02-2014

Vanavond hebben we de ploegenpresentatie gehad en het 60 jarig bestaan van de club.

Ik heb er erg veel zin in om bij de nieuwelingen te gaan starten.

Volgende week op trainingskamp naar België en dan 1 maart gaat het beginnen.

01-02-2014

Vandaag met Connie en Tim Janssen meegeweest naar het WK Veldrijden  in  Hoogerheide en de Junioren en Vrouwen zien rijden. Wat een sfeer en mooie winnaars. Ik kan niet wachten tot het seizoen gaat beginnen………………

1 maart staat de 1e wedstrijd op het programma Rijkevorsel (Belgie)

26-01 2014

Vandaag mijn wielerkleding, trainingspak, tas en cap ontvangen via het Talentenfonds van PostNL.

Gelijk maar geprobeerd en in getraind en ik kan u zeggen, de kleding past perfect en zit lekker. Foto’s volgen.

19-01-2014

Vandaag naar de Velofolies in Kortrijk geweest voor de ploegenpresentatie van mijn zus Jamie bij,

Autoglas Wetteren Cyclingteam, http://www.autoglaswetteren-cyclingteam.be 

Een mooie, ambiteuze en echte teamspirit ploeg.

 

17-01-2014

Een goed begin van het nieuwe jaar………………. ik ontvang een donatie van het Talentenfonds van PostNL, een trainingspak en fietstenue. Een stimulatie om dit seizoen er tegen aan te gaan.

Met de trainingen bij Johnny van der Klooster gaat dit helemaal goed komen……………ik heb er zin in.

02-01-2014

Iedereen een sportief, succesvol, gezond en liefdevol 2014 gewenst, ook namens mijn ouders en zus.

Vanaf nu kom ik uit voor de nieuwelingen, hier kijk ik erg naar uit.

Ook is mijn nieuwe fiets binnen………………… een SCOTT Foil Team Issue, afgemonteerd met SRAM. 

Foto van mijn frame staat op Mijn Fiets, andere foto’s volgen nog.