Nieuws 2017

30-12-2017

Graag wil ik iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2018 wensen. Ik ben volop in de voorbereiding voor komend seizoen

29-12-2017

Het eerste Zeeuwse Watt Kampioenschap werd vanavond gehouden bij FitXperience in Kapelle.  Georganiseerd door ZRTC Theo Middelkamp. 21 renners gingen 20 minuten volle kracht. Bij de hoogste wattage die getrapt werd mocht ik de bloemen in ontvangst nemen. Bij het kilowatt/kg strande ik op de 3e plaats. Een leuke avond en een mooie ervaring.

Foto’s hoop ik later te ontvangen.

27-12-2017

Vanavond naar de uitreking van Zeeuwse Renner van het Jaar geweest, waarvoor ik was genomineerd. Jarno Mobach, Marco Minaard, Arjan Poley, Lars Oreel, Shirin van Anrooy en ikzelf waren genomineerd. De prijs ging naar Marco Minnaard.

17-11-2017

De gemeent Goes heeft vandaag het eerste Jeugdlintje overhandigd en met trots kan ik zeggen dat ik een van de 5 jongeren was die een lintje ontving. Een oorkonde met daarop waarom, een sweater en het lintje met mijn naam erop. Mooie erkenning voor mijn prestaties. 

foto’s op de fotopagina……

29-10-2017

Afscheid genomen van mijn ploegmaten van Acrog Balen BC, waar ik 3 seizoenen met ontzettend veel plezier heb gekoerst. Veel geleerd, vrienden gemaakt, afgezien en lol gemaakt en ook schitterende overwinningen behaald. Ik zal ze missen mijn ploegmaten maar nu is het tijd om over de gaan naar de beloften………

22-10-2017

Als verrassing bleek ik ook het eindklassement van de Brabant Cycling Criterium Cup gewonnen te hebben. De uitreiking hiervan was tijdens de E3 Strandrace in Eersel. Waar ik een schitterend horloge van Invicta in ontvangst mocht nemen. 

artikel op de fotopagina…

12-10-2017

Vandaag naar de uitreiking geweest van het BN de Stem Klassement welke ik gewonnen had. Een leuke avond ik Etten-Leur op het kantoor van BN de Stem met een hapje en een drankje.

Krantenartikel op de fotopagina

07-10-2017

Mijn kleding en fietsen wezen passen voor volgend seizoen…… nog even geheim waar ik naar toe ga……maar ik kan U zeggen een goede ploeg, met opleiding, mooi programma en staf.

23-09-2017

Vandaag stond Geel Winkelomheide op het programma. 90 renners aan de start en 86.6 km te rijden in 18 ronden. Het was een ontzettend snelle koers. met een gemiddelde van 45.27. 31 renners moesten door het hoge tempo de koers staken. Er waren diverse ontsnappingen maar niemand kwam weg. Totdat in de laatste ronde, ze er 3 laten wegrijden. Timo sprint naar de 6e plaats.

De foto’s staan weer online…..

 

10-09-2017

132 renners stonden er aan de start in de Steragas Vlaams-Brabant Classic. voor 114km koers met 6 kasseistroken van 700 meter.Timo zat al vroeg mee in een ontsnapping met 9 renners.  Helaas werden ze bij het ingaan van de plaatselijke ronden teruggepakt.  Bij de 3e passage van de kasseienstrook kreeg Timo kettingproblemen waardoor hij achter het peloton kwam te zitten waar op dat moment 23 renners vertrokken en zou blijken dat de winnaar uit deze groep zou komen.(hieruit viel nog een renners weg door een valpartij) Timo werd 3e in de sprint van het peloton. met een 25e plaats. Jammer van de pech.

De foto’s staan op de fotopagina……..

03-09-2017

Om 16:30 start voor Timo de Ronde van Hoogerheide waar hij aan de leiding staat in het BN de Stem klassement. Al vroeg in de wedstrijd (na 2 Ronden) reed Timo samen met Robin Blummel weg en ze hebben de 2 niet meer terug gezien. 55 kilometer reden ze samen op kop en in de sprint wist Timo deze te winnen. Ook won hij de bergtrui en is het BN de Stemklassement zeker voor hem.

Foto’s staan weer online……..

27-08-2017

Vandaag staat Route des Geants op het programma, start in St. Omer Frankrijk en aankomst in Ieper. Timo reageerde op iedere ontsnapping en zat op een geven moment mee met een kopgroep van 8 die ook weg bleven.  Met zoals hij zelf zei, zeer slechte benen. In de laatste 4 km was het voor hem dan ook gedaan en moest hij de 7 laten gaan. En zo behaalde hij een mooie 8e plaats..

De foto’s staan op de fotopagina……….

20-08-2017

Vandaag de laatste etappe. de ploeg controleerde goed totdat op de klim mijn ketting eraf ging en het niet zo snel lukte deze erop te krijgen. de nummer 2 zag zijn kans en trok in de aanval naar een eenzame leider. De ploeg heeft super op me gewacht en veel werk geleverd. we hadden een achterstand van 1.30. Na vervolgens constant in de achtervolging gezeten te hebben lukte het mijn ploegmaat Jarne van de Paar en ik om bij de ondertussen 5 leiders te komen, op 3 km van het einde…. en werd het een massasprint waarin ik 16e werd. Helaas ben ik wel mijn groene trui verloren maar heb de eindoverwinning kunnen meenemen naar Nederland.. Trots op mijn ploegmaten, Davide Bomboi, Jarne van der Paar, Lars Daniels, Jorne Gielen en Len van Eeckhout zonder hun was dit niet gelukt. 

Ook grote dank aan de begeleiding, Patrick Laenen, Mario Bomboi en Swa…

 

19-08-2017

Vanmorgen een etappe over 73,4 km waar diverse ontsnappingen waren met onder ander ploegmaat Len, maar niemand kwam weg en werd het een massasprint waar Ik weer als winnaar over de streep kwam.  Davide 5e, Jarne 6e, Len 56e, Lars82e en Jorne 107e. Dus cyclaamtrui,(leider) en groene trui (punten) blijven in mijn bezit. Ook staan we nog 1e in het ploegenklassement. Vanavond om 18:50 starten we als laatste voor de ploegentijdrit……. op 16 sec van de nummer 1 een 2e plaats. Met nog 2 sec over blijf ik in het cyclaam en groen. Morgen de laatste etappe over 119 km ………… gelukkig is er voor de thuisblijvers een livestream zodat ze alles kunnen volgen…….. 

Hieronder de aankomst……….

” frameborder=”0″ allowfullscreen>

18-08-2017

Dinsdagmiddag naar Davide gegaan om woensdagmorgenvroeg naar Spanje te vertrekken. Dus de eerste overnachting is bij Hotel Mama Sandra in Balen. Na een reis van 900 km op woensdag in Frankrijk aangekomen waar we zullen overnachten. Donderdag morgen de laatste 500 km afgelegd en om 13:00 op de plaats bestemming aangekomen voor Vuelta Ciclista Junior de la Ribera del Duero met om 20:00 de ploegenvoorstelling.

Vrijdagmiddag om 17:00 de start van de 1e etappe over 90 km. Na met een achtervolgende groep van 20 renners gereden te hebben op een eenzame leider er alleen naar toe gereden en goed samengewerkt. Daarna sloot ook nog een mexicaan aan en draaiden we met zijn driëen goed rond. Op 1 km van het einde plaats ik een demarrage en kom solo aan met 6 sec voorsprong. Ook de puntentrui (groen) ,de Meta Volante (blauw) en het ploegenklassement zijn voor ons.  Met Jarne 4e, Len 6e, Davide 14e en Lars 40e en Jorne 124e. Oscar Freire overhandigd hem de trui….

05-08-2017

Denderwindeke- Ninove

92 renners uit o.a. Amerika, Nieuw- Zeeland, Ierland, Engeland, Israël, België en Nederland voor 98,4 km koers. Op 3 ronden van het einde lukt het Timo om samen met Edo Maas te ontsnappen en na een goede samenwerking bouwen ze een voorsprong op van 50 sec op het peloton. In de sprint moet Timo genoegen nemen met een 2e plaats. 3e plaats voor Ian Anderson uit Amerika op 33 sec. Peloton op 50 sec met Trystan Fivé 12e,  Arno Brouwers 25e

Foto’s staan op de fotopagina…..

02-08-2017

Met 38 renners, Amateurs/Sportklasse/Junioren  stonden we aan de start voor de Ronde van Zundert. Veel ruimte om weg te komen was er niet in de laatste 2 rondes nog geprobeerd maar een massasprint bepaalde de uitslag. Hierbij won ik, helaas blokkeerde mama haar camera bij de finish dus alleen foto’s van de wedstrijd en het podium.

Foto’s staan weer op de fotopagina…………

31-07-2017

Vanmiddag in de draai van de Kaai gestart, was leuk om samen met mijn zwager Matthias in een wedstrijd te rijden Amateurs/Sportklasse en Junioren samen. Ik ben 9e geworden en Mattias 22e. Ook nu was Mama niet mee dus wederom geen foto’s

29-7-2017

Bazel- Kruibeke

98 renners aan de start met renners uit Japan, Spanje, Israel, Maleisië, Australie, Zweden, Belgie, Nederland, Zuid Afrika, Ierland, Amerika, Engeland, Bulgarije. 12 ronden voor de boeg op een snel parkoers. 43.17 gemiddeld. Er waren veel aanvalspogingen maar niemand kwam weg tot Timo De Jong op 2 1/2 ronden van het einde met een Japanner vertrekt, helaas kwam hij snel alleen te zitten en komt na een solo van 15 km als winnaar over de streep ploegmaat Trystan Fivé sprint naar de 3e plaats

Foto’s staan online….

26-7-2017

Vandaag gestart in de 8 van Chaam, het lukte niemand om weg te komen en in de massasprint ben ik 3e geworden. Mama was niet mee dus geen foto’s helaas

21-07-2017

GP Dimitri Defranq

104 renners aan de start 12 ronden van 9 km. In de 4e ronde een massale valpartij met Timo De Jong en Thibaut Dochy die niet ongeschonden ( weer maar nieuwe schaafwonden erbij) uit de wedstrijd kwamen. Timo is na een fietswissel (afgebroken derailleur) aan een achtervolging begonnen en na 2 ronden zat hij weer in het peloton. Toen vertrok ook net de kopgroep. Ook werd hij nog 2e in de bergprijs. Bloemen, Cava en een geldprijs. Len van Eeckhout 14e, Davide Bomboi 34e, Trystan Fivé 39e en Timo De Jong 60e. Thibaut helaas niet kunnen finishen.
Bedankt Dirk FaesLeo Boets, Swa zonder FB en Gunther Van Hole voor de goede zorgen. 

Foto’s online………..

16-07-2017

3e etappe Oberostereich Juniorenrundfahrt Bad Wimsbach- Gmundenerberg

Na de regen van gisteren gelukkig vandaag droog tijdens de laatste etappe. 94,7 km met tussentijds 3 beklimmingen en aankomst op de Gmundenberg met 15% in de laatste kilometers. 18e Vince Van den Eynde, 45e Jarne Van de Paar, 50e Arno Brouwers, 66e Callum Anderson 83 Timo De Jong, 103e Thibaut Dochy. Met dank aan de geweldige begeleiding van Dirk FaesLeo BoetsJean Paul Buntinx, en Swa zonder FB voor alle goede zorgen. # Acrog-BalenBC

Foto’s op de fotopagina…….

15-07-2017

2 etappe Oberostereich Juniorenrundfahrt Bad Leonfelden- Bad Leonfelden

117,6 km over een parkoers dat geen meter vlak is. Jarne Van de Paar kan gelukkig starten na zijn bezoek aan het ziekenhuis, niks gebroken maar wel gekneusd.. De verwachting was dat het droog zou blijven maar een bui voor en tijdens de wedstrijd maakte dat de weg nat was…Jarne finished in de eerste groep op 0.57 van de winnaar op de 19e plaats, Vince vanden Eynde 63e op 8.10, Thibaut Dochy 75e , Arno Brouwers 84e en Timo De Jong 94 op 10.45 en Callum Anderson 98e op 12.39. Een waar slagveld met nog 116 renners in koers.
Morgen de laatste etappe met aankomst na 94,7 km op de Gmundnererberg a 15%

Foto’s online…

14-07-2017

1e etappe Oberostereich Juniorenrundfart Ansfelden- Marchtrenkt

96,5 km voor de boeg met 3 x de beklimming van de Mistelberg 8-10 %. Een Vince vanden Eynde 44e op 52 secc , Timo De Jong55e, op 1.44, Callum Anderson 57e en  Arno Brouwers 72e op 2.03 . Thibaut Dochy 120e op 7.22 en Jarne Van de Paar128 op 7,22 ( met lekke band en val). Beterschap Jarne, Op naar morgen Bad Leonfelden- Bad Leonfelden. 16:00 start. 

Foto’s staan er ook weer op…………

02-07-2017

Tour de Condroz Junioren. 139 renners aan de start waarvan slechts 73 renners de finish zouden halen. 115,8 km en de gehele koers regen. Timo De Jong mee met de vroege vlucht van 7 renners tot na 50 km in de afdaling zijn voorwiel wegschoof op het natte wegdek en hij ten val kwam. Nog 5 km doorgefietst maar door een groot ei op zijn knie helaas de wedstrijd moeten staken. #koelen,#herstellen

Foto’s staan op de fotopagina…

21-06-2017

Vandaag het NK Tijdrijden gereden in mijn nieuwe positie, een goed gevoel alleen de laatse km viel ik iets stil…………. een 10e plaats 25 km in 32.42.22 een gemiddelde van 44.506 

Foto’s zijn upgeload…..

19-06-2017

Vanmorgen mijn tube laten kitten bij Bikecenter Zeeuws-Vlaanderen regio Arnhem, deze was kapot gegaan tijdens het NK. Gelukkig had Frans de Brouwer nog een tube liggen. Van het een kwam het ander en heeft Frans me ook opnieuw gepositioneerd op mijn Tijdritfiets en tevens op mijn wegfiets………ook nog nieuwe Lake 332 schoenen gekocht. Moraal voor het NK Tijdrijden van woensdag.

17-06-2017

Met 138 renners aan de start van het NK in Montferland, Op een mooi parkoers van 16,1 km reden we 8 ronden. Het bleef lang een compact peloton. Zelf ben ik op 30 km van het einde gevallen en had ik een lekke tube. Waardoor ik een gat van 45 sec moest dicht rijden. in de laatste ronde rijdt er een groep van 6 renners weg…..  en sprint ik zelf naar de 15e plaats. 

Foto’s staan op de fotopagina………

 

10-06-2017

Vandaag is mijn moeder jarig en ben ik gisteren al met mijn zus Jamie mee naar St. Niklaas gegaan. Weer eens een keertje samen met mijn zus naar de koers…. op een gegeven moment met een kopgroep van 8 renners die samen gingen uitmaken wie gaat winnen. Mijn ploegmaat Florian Vermeersch begint als eerste met een ontsnapping en het lukt hem nipt om weg te blijven, zelf sprint ik naar de 3e plaats. 2 man van Acrog Balen BC op het podium… op naar het NK in Montferland

Helaas vandaag geen foto’s van onszelf……..wel foto’s van anderen upgeload

07-06-2017 

Tijdens het Regiokampioenschap Tijdrijden in Wernhout een 5e plaats , 9,3 km met een gemiddelde van 46.199.

Foto’s staan weer op de fotopagina…..

05-06-2017

Vandaag het Regiokampioenschap Zuid in Mierlo. Met 80 junioren aan de start. Op een supersnel rondje van 5,3 km. In de eerste 6 ronden rijdt één renner alleen vooruit.
Op 5 ronden van het einde ontstaat er een kopgroep van 3 met daarin Marijn van de Berg en Timo de Jong. Ze krijgen een voorsprong van 15 sec maar blijven in het zicht van 10 achtervolgers. Timo krijgt na 3 ronden een klap van de hamer en zakt terug naar de 10 achtervolgers. Nadat hij hersteld is, lukt het hem nog weg te komen bij de 10 achtervolgers en finisht op een 4e plaats.

Foto’s staan op de fotopagina………..

25-05-2017

Afgelopen maandag is Timo vertrokken naar Papendal, nadat hij zondag eerst nog zijn benen had laten masseren en maandagmorgen naar de man met de gouden handen, René Zweedijk is geweest. Die heeft hem na zijn val in de 3e etappe van de junioren3 daagse van Axel weer heeft rechtgezet en nagekeken.

Dinsdagmorgen vertrokken de junioren richting Zwitserland, waar ze eerst een stop hadden in Duitsland, om woensdag de laatste 350 km te rijden naar Zwitserland.

Vandaag stond om 18:00 de start van Pays du Vaud gepland met een proloog over 3,5 km met een klim van 1,3 km daarin. Timo zette de 65e tijd neer op 16.25 sec van de winnaar

www.tpv.ch en www.chronoromandie.com is alles te volgen. 

21-05-2017

Vandaag de laatste etappe van de Junioren 3 daagse van Axel, Velzeke-Velzeke met de paddenstraat en diverse beklimmingen. Ward Vanhoof, zijn ploegmaat staat 3e in het algemeenklassement. En Timo heeft geholpen die 3e plaats veilig te stellen welke gelukt is……..hierdoor was op het laatst het beste eraf….

Nu goed herstellen en morgen vertrekken naar Papendal, om met de Nederlandse Selectie Pays du Vaud te rijden van 25 t/m 28 mei. Op www.tpv.ch kunt de liefhebbers informatie vinden en op www.chromoromandie.com staat de tijdwaarneming.

Ook de foto’s van vandaag staan weer op de fotopagina…….

20-05-2017

Om 17:00 stond Sluiskil-Sluiskil op het programma. Na 8 km lag Timo al tegen de grond en kon gelukkig terugkomen in het peleton dat het tempo met de kasseistroken in het vooruitzicht flink opvoerde. Tijdens de koers heeft Timo met een camera onder zijn zadel gereden. Filmpje volgt. Timo heeft heel de koers goed voorin gereden en in de massasprint is hij 15e geworden.

De foto’s staan op de fotopagina………..

20-05-2017

’s morgens stond er een tijdrit op het programma, waarbij Timo niet de snelheid kon halen die hij wilde en met 14.47 een 86e tijd neerzette.

19-05-2017

1e etappe van de Junioren 3 daagse van Axel, Axel- Axel met 196 renners vertrokken we voor 101 km. Al snel ontstond er een kopgroep van 16 renners met daarin Timo. Maar de samenwerking was niet geweldig en de voorsprong liep niet uit maar terug en de 16 werden terug gepakt. waarna er 4 wegreden en hieruit komt de winnaar. Door een valpartij in de laatste km voor Timo kan hij niet meer meesprinten.

De foto’s staan online………….

14-05-2017

Nieuw Vossemeer

07-05-2017

69e ronde van Standdaarbuiten, 40 ronden van 1,5 km stonden er voor de 67 junioren op de teller. Een aanvallende Timo gezien, veel keren geprobeerd weg te rijden op het supersnelle rondje. Ook op 2 ronden van het einde nog weggereden , maar in de laatste ronde teruggehaald…. in de massasprint nog een knappe 5e plaats behaald

Foto’s staan op de fotopagina….. zijn er heel veel

30-04-2017

Kluisbergen – Zulzeke

53 deelnemers, 86 kilometer en 12 x de beklimming van de Kapelberg. Een ware slijtage slag door de wind en de beklimming. Na 5 ronden reed Timo alleen weg waarna later nog 4 renners  aansloten.. tijdens de laatste beklimming van de Kapelberg plaatste  Timo  zijn beslissende demarrage met nog 5km te gaan en kwam solo aan. Slechts 17 renners reden de gehele koers uit

Foto’s komen weer op de fotopagina te staan na uploaden….

23-04-2017

Record Bank E3 Harelbeke Junioren

160 renners aan de start voor 115 km koers met oa de beklimming van de Oude Kwaremont, Patersberg, Hotond. Timo goed voorin gekoerst, ook diverse keren geprobeerd om weg te komen, maar ze laten hem niet gaan. Uiteindelijk een kopgroep van 44 renners die gingen sprinten voor de zege. 12e Ward Vanhoof 13e Jarne Van de Paar, 24e Timo, 33e Len van Eeckhout, 68e Wesley Mol en Michiel Hillen helaas pech onderaan de paterberg. . Bedankt aan Dirk Faes, Patrick Laenen, Gunther Van Hole en Roel Dirkx voor de begeleiding

Foto’s staan op de fotopagina…………

16-04-17

GP Bati Metallo UCI 1.1 Junioren

169 renners aan de start voor 129,4 km koers. 85 renners zouden slechts de finish bereiken. Voor de start was Timo De Jong bij het inrijden hard tegen de grond gegaan. Gedurende wedstrijd en vooral op de kasseienbeklimmingen ondervond hij hier veel last van. Doordat hij door de pijn in zijn schouder geen kracht kon zetten. Ook nog een kapotte spaak in zijn voorwiel, maar snel weer terug in het peloton kunnen komen. Ploegmaat Jarne Van de Paar zat mee in de goede ontsnapping van 9 renners en werd knap 2e. Wesley Vercamst22e, Timo De Jong 29e, Stef Loos 48e en Len van Eeckhout79e. Senne Joris helaas niet gefinisht. Op naar de volgende koers. Weer een paar schaafwonden erbij. Bedankt aan Dirk Faes, Leo Boets en Gunther voor de goede zorgen

Foto’s staan op de fotopagina…..

08-04-2017

Wambeek- Ternat

111 renners aan de start, Noren, Denen, Britten, Belgen, Israeliers, en Nederlanders aan de start. 84 kilometer met 10 x de beklimming van ’t Hol op kasseien, 10 x het Emmeken en een strook vals plat richting de aankomst. Slechts 46 renners finishen. Timo reed de hele koers attent van voren, in de 5e ronde reden 3 renners naar Ezra Tolhoek en Timo reed er alleen naar toe.. Later sloot ploeggenoot Davide Bomboi aan en waren ze met 6 weg. Helaas moest Ezra de rol lossen, op 2 ronden van het einde maakten nog 6 renners de oversteek, waardoor Timo op de klim flink doortrok en de 6 er weer afmoesten. Timo en Davide besloten naar de sprint te gaan om zege zeker te zijn. De bergprijs was voor Timo al in de pocket. Davide won de sprint en Timo sterk 2e. Mooi ploegenspel Acrog-Balen BC.

Foto’s staan zo op de fotopagina….

02-04-2017

Ronde van Vlaanderen Junioren

Voor Timo een spannende dag, waarbij hij tot de favorieten behoorde en met nummer 1 mocht starten.
De hele koers goed voorin gereden, nog met 20 weggereden maar de samenwerking was niet goed. Maikel was toen al gevlogen, Timo draaide als 3e de vesten op maar viel stil. 23e geworden van 200 renners. Davide Bomboi 3e, Wesley Vercamst 6e, Ward Vanhoof 7e Michiel Hillen 21e, Timo De Jong 23e, en Jarne Van de Paar 55e. Bedankt Marcel Hannes, Myriam Bleyen, Marita Geerts, Nico Berckmans en Leo Boets voor de begeleiding en verzorging.

Foto’s zijn op de fotopagina te vinden…..

26-03-2017

Met de Nederlandse Selectie stond Timo aan de start in deze 1e Nationscup wedstrijd van het seizoen. 129 kilometer, 148 renners aan de start en 90 renners gefinisht. Timo zijn wedstrijd verliep goed totdat hij in de 2e afdaling van de Kemmelberg een klapband kreeg, maar het te lang duurde voor hij een ander wiel had.nog wel tussen de auto’s terug gekomen…. maar teveel kruit verschoten helaas. Maikel Zijlaard 21e, Tom Peters 22e, Tim Naberman 36e, Stijn Daemen 44e, Daan Hoole 49e en Timo 77e. Bedankt aan de begeleiding voor de goede zorgen.

De foto’s staan weer op de fotopagina..

25-03-2017

Vanmiddag in Gent bijeengekomen met de Nederlandse Selectie, morgen om 9.25 start Gent-Wevelgem. Ook de beloftenploeg is erbij.

20-03-2017

Volgende week staat mijn eerste wedstrijd voor de Nederlandse Selectie op het programma met Gent- Wevelgem een Nationscup wedstrijd.

19-03-2017

Guido Reybrouck Classic UCI 1.1 Junioren Moerkerke Damme

Met 197 renners stonden ze aan de start de mannen van Acrog-balen BC. Voor 129 km met 9 kasseistroken in de 2 ronden en nog 6 keer tijdens de 6 plaatselijke ronden. Slechts 90 renners behaalden de finish in deze zware wedstrijd met veel wind. Ward Vanhoof 7e,  Wesley Vercamst 8e, Len van Eeckhout 20e, Trystan Fivé 25e, Jarne Van de Paar26e en Timo De Jong 28e. Dirk Faes en Greg, Petra Steegmans Roel Dirkx, Swa en Gunther bedankt voor de goede zorgen/ begeleiding

Foto’s staan op de pagina…………….

11-03-2017

Sint Maria Lierde. Mijn 2e overwinning van dit seizoen na het clubkampioenschap

GP Serge Baguet

Voor de start werd één minuut stilte gehouden voor de onlangs overleden Serge Baguet.

68 renners stonden er klaar voor 78 kilometer wedstrijd. 12 ronden van 6,5 kilometer.

Na 2 ronden reden er 3 man weg.

Na het nog 2 ronden aangekeken te hebben maakte ik met nog  5 renners de oversteek en bouwden we gestaag onze voorsprong uit. Ik zat met 3 ploegmaten , Wesley Mol en Bjorn Vandebeek en ik, in de kopgroep. Doordat we het tempo hoog hielden bleven we met 5 over. Op 1,5 km voor de glooiing ben ik aangegaan en pakte ik de overwinning, Bjorn werd 3e en Wesley 5e

05-03-2017

120 junioren aan de start in deze klassieker. Timo De Jong en Wesley Mol reden met een mixploeg mee met de Kastelse Durvers. De verzorging was in handen van Acrog-Balen BC, dank aan Roel en Petra. Na 12 km was er een aanval van 2 renners met de latere winnaar Michael Zijlaard. Er waren diverse aanvalspogingen maar pas op de plaatstelijke ronde konden er 8 renners waaronder Timo en Wesley zich losmaken uit het uitgedunde peloton. Slechts 40 renners behaalden verkleumd en doornat de finish. Wesley finishte 3e en Timo 6e.

Foto’s staan online op de fotopagina.

03-03-2017

Vandaag terug gekomen na een week met de Nederlandse selectie op Papendal. Veel geleerd, goed gevoel, motivatie. 

25-02-2017

Rijkevorsel staat er vandaag op het programma. 80 kilometer en 45 renners aan de start. Er waren direct al diverse aanvalspogingen. Na 30 kilometer trek ik er samen met Edo Maas op uit en bouwen we onze voorsprong alleen maar meer uit. Bij het ingaan van de laatste ronden hebben we 2.00 op 1 achtervolger die daar ook 50 kilometer heeft gereden en 3 minuten op het peloton….

Een sprint zal de uitslag bepalen en helaas verlies ik deze en wordt dus 2e.

De foto’s staan op de fotopagina……….

Op cyclingsite.be staan nog meer foto’s en een video van de koers.

 

19-02-2017

In Vorst-Laakdal stond het Clubkampioenschap op het programma met nog 4 verenigingen. Met ongeveer 50 junioren werden 11 rondjes van 5,6 km afgelegd en domineerde de junioren van Acrog Balen BC. Er waren verschillende demarages van de jongens van Balen. Len van Eeckhout en Stef Loos namen de langste ontsnapping voor hun rekening. Op 1 ronde van het einde kregen de 2 gezelschap van Bjorn van de Beek en Timo de Jong. Stef moest helaas de rol lossen….. De 3 werken goed samen en beslissen om met zijn 3en over de streep te komen….. Timo kreeg de overwinning toebedeeld.

Foto’s kunt U vinden op de fotopagina….

18-02-2017

Vandaag met de junioren Kuurne Brussel- Kuurne verkend, goede verkenning en daarna nog vergadering voor de jongens die naar Spanje gaan

Foto’s staan online…..

14-02-2017

Terug thuis, na een goede week in Spanje, Zon, bewolking en regen maar goed getraind en daar gingen we voor…

Er staan foto’s op de fotopagina

07-02-2017

OP naar Spanje voor een trainingsstage samen met mijn ouders. De komende week hoop ik flink kilometers te kunnen maken en goed te trainen. Want de voorspellingen voor Nederland zijn niet best…

04-02-2017

Wederom een trainingswedstrijd op in “den Inkel”  en na een goede training ook hier weer gewonnen…. vanavond ploegenvoorstelling en de nieuwe kleding ontvangen. Met dan aan Kurt Vermeerbergen voor de foto

28-01-2017

Het jaar is alweer een paar weken oud en de trainingen zijn aangevangen. Na 4 dagen koorts met de kerst en even verplichte rust gaat het nu weer goed met me….

Vorige week was de eerste training met de ploeg en vandaag stond de eerste trainingswedstrijd in “den Inkel” weer op het programma. Met ongeveer 30 renners starten de elite/beloften en junioren voor hun wedstrijd over 1 uur en 3 ronden. Al heel snel was ik met Eloy Raas(elite), Thijs de Lange( elite) en Ties van Rijsbergen(Junior)  met zijn 4en weggereden en bleven ook weg. We haalden zelfs de nieuwelingen/ amateurs in die 1 minuut achter ons gestart waren. Eloy reed weg en ik reed het gat dicht en in de sprint won ik. Goed gevoel….

Foto’s staan op de fotopagina……