Nieuws 2024

 

5 juni ZLM Tour Tijdrit Westkapelle

Een 21e plek  met 18:08 over 14,7 km op 52 sec van de winnaar met een gemiddelde van  48.630

1 juni Heiste Pijl

Een wedstrijd met een kopgroep van 6 die in de laatste ronde werden bijgehaald. Na een fietswissel, nadat iemand de spaken uit mijn wiel had gereden, terug gekomen bij het peloton.

 

Bij de laatste keer opdraaien zat ik in 15e positie, helaas kwam ik in een sandwich terecht en moest in mijn remmen knijpen om niet te vallen. In de kasseien beklimming ben je dan gezien. 42e geworden in de sprint.

 

25 mei 2e etappe Thaon-les-Vosges – Villiers-les-Nancy

Raceverslag via de Ploeg.

Van start met de gele leiders trui maar een andere afloop van etappe 2 dan gehoopt… 😓🤕

🎙️ Race insights van ploegenleider @riemenmarco :

👊🏼 “Het team was gemotiveerd om de gele trui binnen de ploeg te houden. In de eerste twee uur waren er talloze vluchtpogingen, maar die werden allemaal geblokkeerd door onze mannen. Op 75 km voor de finish wisten vier renners te ontsnappen en kregen een maximale voorsprong van 50 seconden, dankzij de inspanningen van onze jongens aan kop van het peloton, met Finn in hun wiel.

🔥 De ploeg had alles onder controle en reed het gat met de koplopers dicht op 10 km voor de finish. Op 7 km van de finish was er nog een afdaling, gevolgd door een klim waar we Finn wilden afzetten, een taak voor Thimo en Stijn.

😓 Helaas sloeg het noodlot toe in de afdaling: Finn kwam met 80 km/u ten val, samen met een renner van Baloise. De schade was direct zichtbaar en Finn kon niet meer verder.

😮‍💨 Desondanks heb ik vandaag een fantastische ploeg gezien. We likken onze wonden en gaan morgen de koers opnieuw gemotiveerd in om de etappe te winnen.”

Zelf veel werk verricht tot op 10 km van de meet,  103e  gefinisht, op naar morgen.

24 mei 1e etappe Mont- Saint-Martin- Joeuf

Er rijd  een vroege vlucht weg met 5 renners die 2 minuten voorsprong krijgen.  Ik probeer nog op de beklimming met een groep van 10 renners ernaar toe te rijden maar we komen te laat. Ploegmaat Finn Crockett wint, zelf finish ik in het peloton op de 16e plaats op 1.11 van Finn. Op naar morgen.

23 mei Tour de la Mirabelle

Onverwachts opgeroepen voor Tour de la Mirabelle in Frankrijk.  Vandaag begon met een proloog van 5,3 km, ik finishte op een 15e plaats op 8 sec van de winnaar.

Foto’s van de site van Directvelo.com

18 mei Veenendaal- Veenendaal

5 ronden van 34,3 km met in iedere ronde de Grebbeberg en Appelveld. Een kopgroep van 6 renners rijd na 30 km weg en worden op 8 km van de meet terug gepakt en beloofd het een massasprint te worden. Ik sprint naar de 18e plek in natte omstandigheden en met een koersgemiddelde van 47,4

15 mei Puivelde Koers

Vandaag vertrokken we met 9 ploegmaten aan de start in Puivelde. Al snel rijd er een kopgroep weg met Finn en Elmar erbij. Ze krijgen veel voorsprong maar aan het einde van de een na laatste ronde worden ze terug gepakt. Elmar springt opnieuw weg en met een groep van 11 renners sluiten we aan. Waaronder ikzelf.  Elmar probeert het nog een keer maar komt niet weg. Een sprint zal de uitslag gaan bepalen en ik sprint naar de 2e plaats. Achter Niels van de Putte.

13 mei

En dan is het weer maandag en ben ik aan het werk bij Velosport in Middelburg.

Woensdag staat Puivelde op het programma

12 mei Esch sur Alzette- Esch sur Alzette

Laatste dag  van Fleche du Sud, er waren 6 renners weg en Lidl trek en Baloise Trek controleerden de koers. Wederom een massasprint en weer 4e, de eerste 3 waren de mannen van Lidl Trek.

samenvatting 5e etappe

11 mei Sanem- Sanem ITT

Eindelijk een wedstrijd op mijn TT machine. een 13e plaats.

samenvatting 4e etappe ITT

10 mei Bourscheid- Bourscheid

Een loodzware etappe met veel klimmen, de ploeg goed kunnen afzetten en zelf in de grupetto gefinisht.

samenvatting 3e etappe          

     

 

 

 

 

 

 

 

9 mei Rumelange- Rumelange

Ook deze etappe eindigt in een massasprint en weer 4e, en krijg ik ook de combative trui overhandigd

samenvatting etappe 2

8 mei Canach- Canach

Een hectische avondetappe die uitdraait op een massasprint  4e

4 mei Ronde van Overijssel

Een wedstrijd met 2 renners voorop die op een gegeven moment 5 minuten voorsprong hebben. Vanaf de Holterberg begint de koers pas echt en vlak voor Markelo pakken we de renners terug.  Stijn springt mee met een groepje van 6. Deze blijven niet weg en zetten we op 7 kilometer van het einde de sprinttrein voor Coen op. Na een sterke leadout raakt Coen iets ingesloten en sprint naar de 3e plaats. Zelf finish ik 4e,

Op naar Fleche du sud volgende week

28 april Slag om Woensdrecht

Mee in de ontsnapping  in een loodzware wedstrijd door de harde wind en de kasseien en 7 x passage finishlijn van het WK veldrijden in Hoogerheide. en in de laatste kilometers sluiten er nog een paar renners aan. Helaas mijn sprint te vroeg aan gegaan en 6e geworden, Coen 2e.

18-21 april

Na een paar dagen zonder fiets na de braakman,mijn training weer opgepakt.

4 dagen getraind in Nederlands Limburg en Belgisch Limburg, op donderdag ook nog een bikefit voor mijn TT fiets gehad en zondag nog Luik- Bastenaken- Luik onderweg gezien. Op naar volgende week Slag om Woensdrecht.

Mijn programma is ook weer up to date

6 april Omloop van de Braakman

 

foto’s van Edwin van Immerseel, Photoybycatriona, Bianca Mesu en mezelf dit artikel stond vanmorgen in de PZC

Een bijna thuiswedstrijd in Zeeland, met 23 kasseistroken en waar veel wind verwacht wordt. Al snel rijden er 2 renners weg, met een achtervolgende groep van 9 renners waarbij er 4 van Volkerwessels rijden.  Deze pakken de 2 koplopers terug en door de harde wind en het zware parkoers moeten er ook renners lossen en blijven er nog 8 renners over. Ook uit deze groep ontsnappen er 4 renners met mijzelf, ploegmaat Max Kroonen, Guillaime de Visser en Tijmen Eising. Op 13 kilometer van het einde probeert Tijmen het en nadat hij is terug gepakt gaat Max. Ik controleer en hij bouwt zijn voorsprong steeds verder uit. Zelf sprint in naar de 3e plaats.

Hieronder de samenvatting en de interviews na de wedstrijd.

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/16414080/opnieuw-zege-kroonen-in-omloop-van-de-braakman-de-jong-eindigt-op-bekende-derde-plek

 

30 maart Volta NXT Classic

Na de eerste 2 uur ontzettend slecht gevoeld te hebben kwam ik er toch weer door. Er was een kopgroep van 10 man. Zelf sprintte ik naar de 14e plaats nadat Stijn me had afgezet. Slechts 47 renners reden de zware koers uit.

24 maart Neede – Tiel

Vandaag de laatste etappe, tevens de langste en de weersvoorspellingen zijn niet best. Wind, hagel en regen. Met ingaan van de 3 plaatselijke ronden zit in nog in de eerste groep, maar het gaat al moeizaam, ik heb het nog nooit zo koud gehad. En zie mijn 2e plaats in het algemeen klassement vervliegen. Op karakter de koers uitgereden met dank aan mijn ploegmaten. Als 51e gefinisht op 4,57. en 24e in het algemeen klassement.

5e etappe Neede – Tiel    link naar Youtube van de etappe

Nu herstellen en op naar de volgende koersen…..

 

23 maart Gieten- Ruurlo

Een dag met veel wind, hagel en regen, waar iedere keer een groep wegreed, samenkwam en weer brak, met nog  10 km te gaan met 10 renners weggereden, en in de sprint 8e geworden.

met dank aan Saskia Kroonen voor het filmpje van de finish.

22 maart Assen- Roden

Wederom een hectische dag, waar een massasprint de uitslag bepaald, 51e gefinisht in dezelfde tijd als de winnaar, 3e in het Algemeen Klassement

21 maart Baflo- Baflo

Er reden 3 renners weg, en met 4 renners er naartoe gereden.  Het verschil liep op een gegeven moment terug tot 10 seconden. 1 renner maakte nog de oversteek en een sprint met 8 beslist de uitslag, helaas nipt 2e.  In het algemeen klassement sta ik ook 2e. Op X is het goed te volgen via Courage Events. #OT2024

Medemblik(NED) cycling march 22
Roy Hoogendoorn (NED / Team Metec – SOLARWATT p/b Mantel) wint ode tweede etappe voor Timo De Jong (NED / VolkerWessels Cycling Team) en Tim Torn Teutenberg (GER / Team Lidl-Trek)
(C) foto Dick Soepenberg

Medemblik(NED) cycling march 22
Roy Hoogendoorn (NED / Team Metec – SOLARWATT p/b Mantel) wint ode tweede etappe voor Timo De Jong (NED / VolkerWessels Cycling Team) en Tim Torn Teutenberg (GER / Team Lidl-Trek)
(C) foto Dick Soepenberg

Baflo (NED) cycling march 22
Alle truien
(C) foto Dick Soepenberg

20 maart  Medemblik- Medemblik

Vandaag de 1e etappe van Olympia’s Tour, een hectische dag met veel valpartijen, zelf nog een fiets op mijn neus en bovenlip gekregen, gelukkig niet gebroken, bedankt EHBO voor het nakijken. Elmar Abma wint, zelf in het peloton op de 26e plek gefinisht.  Sterkte voor Niek, die hard gevallen is.

19 maart

Vandaag aangekomen in Exloo, waar we deze week verblijven voor Olympia’s Tour. Met de ploeg nog even het parkoers verkend.

18 maart

Vitaal Dussen heeft me weer recht gezet , op naar Olympia’s Tour.

15 maart Bredene Koksijde Classic

Na in de 2e groep te zitten, meegenomen in een val omdat een andere renner in de gleuf tussen de betonbanen bleef zitten en viel. In de sloot en over de kop in het weiland. Met een grote groep die op 4 minuten reed in de lokale ronde uit koers gehaald.

10 maart Ronde van Woensdrecht

Eindelijk weer een koers. Op de fiets naar Woensdrecht gereden en daar aan de start van een criterium.  Na een half uur met 3 weggereden en er komt er nog eentje aansluiten. voorsprong op het peloton 1 minuut en een sprint bepaald de uitslag. 3e geworden.

2 maart

Helaas geen Ster van Zwolle voor mij dit jaar ik ben ziek , ontzettend balen.

24 februari

Op de fiets naar Dordrecht en een trainingswedstrijd bij DRC de Mol gereden. Met een goed gevoel terug naar huis. Op naar volgende week

23 februari

Mijn programma voor maart en april staat in de Kalender.

13 -21 februari

Trainingskamp in Mallorca, de puntjes op de i zetten voor komend seizoen.

7 februari

Vandaag beginnen bij mijn nieuwe baan, bij Velosport in Middelburg, ontzettend veel zin in.

5 februari

Ploegenvoorstelling in Rijssen.

Trailer VolkerWessels Cyclingteam

13 januari

Nieuwe foto van de ploeg voor dit jaar

11 januari

vandaag voor 2 weken vertrokken naar Calpe om goed te trainen, samen met Max en Nick.

8 januari

Bikefit bij mijn nieuwe werkgever Velosport in Middelburg , op de fiets heen en terug. Aftellen om naar Spanje te vertrekken..

4 januari

Mijn verstandskies laten trekken bij de kaakchirurg

2 januari

Nieuwe kleding en fiets wat een moraal geeft dat,  Specialized Tarmac SL8 Pro

Nieuwe Kleding 2024      klik op link

1 januari

Ik wil iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2024 wensen!!!