Nieuws 2015


Nieuws 2015

 

16-12-2015

Vandaag bij Codagex in Dessel mijn nieuwe fiets opgehaald, een Colnago AC-R, matzwart met SRAM Force 11 speed. Wat een moraal geeft dit. Zeker ook omdat ik hem zelf betaald heb, met mijn donatie van het Talentenfonds van PostNL en ook met mijn prijzengeld. Ook ben ik testrijder voor de wielen van Carbonspeed. 

Voor foto’s zie: Mijn fiets voor 2016

26-11-2015

Vandaag voor het eerst sinds 2 1/2 jaar weer eens naar de piste in Gent. Zin in!

20-11-2015

Joehoe, vanavond krijg ik mijn prijzengeld overhandigd van het afgelopen seizoen. Op het zilvermeer werden alle renners van Balen BC verwacht en de kampioenen gehuldigd. Alle kampioenen ontvingen een grote emmer van het merk “Bovelo”, met daarin poetsspullen voor je fiet.

Van het prijzengeld ga ik mijn nieuwe fiets gedeeltelijk betalen.

Ook heb ik de training inmiddels weer aangevangen en zijn we rustig aan het opbouwen naar komend seizoen.

14-11-2015

Dit weekend kennis gemaakt met de begeleiding en junioren waar ik volgend seizoen mee ga rijden.

We kwamen samen in de Jeugdherberg in Westerlo. Na de indeling van de kamers vertrokken we voor een toertocht op de mountainbike of crossfiets onder begeleiding van een gids. Zo werd er ontspannen onderling al wedstrijdjes gereden.  Hierna volgde het diner en werden we ’s avonds in het bos gedropt. Gelukkig vonden we snel de weg terug en konden we ons opmaken voor een quiz.

Op zondag gingen we na het ontbijt en bespreking, naar de sporthal voor vollybal,basketbal enz.

Kijk erg uit naar volgend seizoen.

26-10-2015

Gisteren voor de fun meegereden met een WBVC cross in Bergen op Zoom, ondanks dat het de eerste keer was toch nog 6e geworden.

Het was eenmalig hoor, overwinteren en vooruitkijken naar volgend seizoen.

Foto’s staan online….

 

17-10-2015

Ik blijf bij Kon. Balen BC, wat volgend seizoen verder gaat als ACROG Cyclingteam Balen BC en maak de overstap naar de junioren!!  Mijn wielerkleding is ondertussen gepast en besteld  en ook het teambuildingsweekend is gepland. 

En het belangrijkste mijn nieuwe fiets is besteld, want zonder fiets zal het moeilijk gaan!! Foto’s volgen later

 

12-10-2015

Een fietsmeting gedaan bij Velofysics, om de maten van mijn nieuwe fiets op te meten en te kijken in welke positie ik de meeste wattage kan behalen. Op mijn wegfiets kan ik 25-30 wattage meer halen en met de nieuwe houding op mijn tijdritfiets zelf 40 watt meer.

Zeer interessant en leerzaam!!

 

10-10-2015

Vandaag samen met Opa Henk en ook nog een keer met Jurgen de koppeltijdrit van ZRTC Theo Middelkamp gereden.

Geweldig om dit samen met Opa te kunnen doen, je moest een tijd opgeven welke je verwachte te rijden. Ook was er een prijs voor de snelste tijd. Met de geschatte tijd met Opa Henk zaten we er 1 seconde naast en dat leverde ons de overwinning op.

Met Jurgen reed ik naar een eerste plaats bij de Jeugd ,#familytime,#fun. 

Foto’s staan op de fotopagina………….

19-09-2015

Vandaag mijn laatste wedstrijd van dit seizoen gereden in Geel. In de koers voelde de benen slecht en kon niet wegkomen uit het peloton. Toen waren er al 5 renners weggereden en die liepen verder uit. Daarna kreeg nog een renner de ruimte en volgde een sprint vanaf de 7e plaats. Toch nog als 12e gefinished.

Foto’s volgen nog……………..

Ik kan terugkijken op een stabiel seizoen met mooie overwinningen en podiumplaatsen en veel in de top 10, terugkomend na mijn ziekte van pfeiffer. Kijk dan ook uit naar volgend seizoen…………………….. Maar nu eerst een maand geen fiets…………………………  

13-09-2015

54 renners aan de start in Poeke (België). In de stromende regen, achteraan gestart en al snel reed ik voorin mee. Aanvallend gereden, maar wegkomen lukte niet. Eerst met een kopgroep van 11 renners weg. Toen met Joerik de Neve in de aanval, Levi Jacobs, Lars Oreel en Robbe Claes kwamen aansluiten. De samenwerking was goed. En een sprint beslisste de uitslag. Hierin werd ik 2e. Toch ook mijn spaarpot goed aangevuld met premies. 6 stuks had ik er meegepakt…………… Kijken nog even waar ik nog zal koersen en anders was dit mijn laatste wegwedstrijd van dit seizoen. Waarbij ik kan terug kijken op een mooi seizoen, terugkomend van de ziekte van pfeiffer (klierkoorts) . Ik kijk dan ook erg uit naar volgend seizoen!!

De foto’s staan weer op de fotopagina………..  helaas mis ik de volle finale doordat mijn camera blokkeert.

06-09-2015

Vandaag de laatste etappe van deze loodzware wedstrijd, met vandaag 8 klimmen van 3,6%. In de eerste ronde was er op 800 meter in een afdaling een gevaarlijke wegversmalling, Mijn ploegmaar Wesley Mol kwam hier hard ten val en moest naar het ziekenhuis met een hersenschudding, kneuzingen en hechtingen in wenkbrauw en lip. Ook deze keer lukt het niemand om weg te komen en waren er ook veel valpartijen. Een massasprint beslist de uitslag en ik finish als 11e. In het algemeen klassement blijf ik op de 15e plaats staan op 1.19 van de winnaar. Wel ben ik de eerste Nederlander in het klassement waar nog maar 58 renners in staan.

Foto’s zijn er weer genoeg op de fotopagina………..

05-09-2015

De tweede etappe van Criterium Europeén des Jeunes in Oberanven, is er eentje om U tegen te zeggen. 10 ronden van 6,23 km met een steile klim van 9,85% welke we 10 x moesten beklimmen, waarna een korte afdaling een nieuwe klim ons te wachten stond. Tot in de een na laatste ronde zat ik in een groep van 30 renners. Helaas moest ik een klein gaatje laten op een groep van 14 renners en kreeg dit niet meer dicht. ik finishte op 1.19 van de winaar Juri Peter Holman uit Duitsland. Wat ben ik diep moeten gaan……………. 77 van de 140 renners staan nog in de uitslag.

de foto’s staan op de fotopagina

04-09-2015

De eerste etappe van Criterium Europeén des Jeunes in Luxemburg, start in Alzingen. 5 klimmen moeten en genomen worden van 5,63 % er waren diverse aanvalspogingen. Levi Jacobs lukte het om weg te rijden en voor mij volgden een sprint vanaf de 3 plaats. Mijn benen voelden ontzettend goed en ik zag mezelf die 3e plaats pakken, mocht het niet dat ik werd ingesloten en vol in de remmen moest. Zeer teleurgesteld moest ik genoegen nemen met een 24e plaats.

Met de ploeg slapen we in een Jeugdherberg in Beaufort, de sfeer in de ploeg is goed evenals de begeleiding.

Foto’s staan op de fotopagina….

30-08-2015

Vandaag dichtbij huis een koers in Hoogerheide. Halfweg koers kiest Minne Verboom de aanval en spring ik er naartoe. Door onze goede samenwerking loopt de voorsprong op tot 40 seconden. Het jagende peloton krijgt het gat niet dicht. Er komt nog 2 man in de achtervolging maar dichter dan 25 seconden komen ze niet. Een sprint zal de uitslag beslissen. Op de streep is Minne net iets rapper dan ik, ook al scheelt het niet veel.

Op naar volgende week……………..Luxemburg, Criterium Europeén des Jeunes

Foto’s staan op de fotopagina……

22-08-2015

Laatste etappen van de Vattefall Youngclassics, in het centrum van Hamburg staat er een rondje van 1,8 km op ons te wachten. 30 keer langs de grote massa publiek, wat een ervaring en wat geweldig al die mensen. In de neutralisatie waren er al 2 valpartijen en dit was niet de laatste. Overeind blijven was dan ook de boodschap, het tempo lag ontzettend hoog. Op 7 ronden van het einde was ik nog met 4 renners weggereden, waarvan er 1 het hoge tempo niet kon volhouden.het gemiddelde lag op 43.6 km/u.  Helaas op 3 ronden van het einde teruggepakt.  En werd het weer een massasprint. Met voor mij een 53e plaats in dezelfde tijd als de winnaar.  Een 25e plaats in het algemeen klassement. 2e nederlander.

Foto’s via anderen upgeload op de fotopagina

21-08-2015

Vanmorgen stond er een tijdrit van 9,2 km op het programma, ondanks de goede voorbereiding, verzuurde ik al na 2 km dus een race om snel te vergeten, ik finishte op 1.08 van de winnaar op de 39e plaats.

Vanmiddag een etappe van 56,4 km over hetzelfde parkoers als de tijdrit. Goed voorin gereden, en een massasprint bepaalde de uitslag, met voor mij een 7e plaats. Morgen naar Hamburg voor de laatste etappe.

20-08-2015

Gisteren al afgereist naar Duitsland voor de Vattenfall Youngclassics, een etappen wedstrijd van 3 dagen. Vandaag stond er een wedstrijd van 67,8 km op het programma. Er reden 2 renners weg en samen met Yoerik de Neve ben ik in de achtervolging gegaan, maar we kwamen geen meter dichterbij de 2 renners. Bijna werden we nog teruggegrepen door het peloton, maar daar konden we nog net voor bliven en werd ik 4e. gemiddelde van 42.6 km/u

11-08-2015

Gisteren op de rustdag , het parkoers verkend. Ik stond zeer ontspannen aan de start, mede omdat mijn klassement al naar de vaantjes was.

Na 4 km volgde een sprint voor de bolletjes trui, daarna trokken we met 5 renners door, we werkten goed samen. En bouwden een voorsprong uit van 1.35. Na de sprint voor de Meta Volente ben ik alleen doorgetrokken omdat we nog maar met 2 renners over waren.  En met nog 18 km te gaan aan een lange solo begonnen. Wat een geweldig gevoel geeft dat, in bovenstaand filmpje kun je het ook zien. Met 1,21 voorsprong gewonnen voor Jarne van der Paar, die de gele trui pakt. En met 1.56 op het peloton. Tevens pak ik de 2e plaats in de Meta Volenta en ook een 2e plaats in Regulidad en ook pakken we het ploegenklassement. Wat een schitterende ervaring was dit.

09-08-2015

Een etappe om snel te vergeten, de koninginnerit stond op het programma, ik reed goed voorin mee totdat er iemand in mijn achterwiel reed en viel, gelukig bleef ik overeind maar hierbij brak wel een spaak doormidden. Doordat ik voorin reed duurde het even voor de auto me kon helpen en werden er direct demmarages geplaatst. Hierdoor lukte het me niet om terug te komen en verloor ik de bollentrui en het eindklassement.  Ik kwam binnen op de 123e plaats op 7.54. Morgen rustdag en proberen mijn hoofd weer leeg te maken.

De ploegmaats en begeleidig zeiden dat het leven te kort is om teleurgesteld te zijn, dus daar houdt ik mij aan vast.

08-08-2015

Om 17:00 werd de start gegeven voor de 2e etappe. Gisteren was het nog 42 graden, vandaag regen en 24 graden. Ik had nog punten gepakt voor de bolletjestrui en stond gelijk, de organisatie besloot dat die andere jongen de trui aanmocht, wel balen. Wel 4e in de massasprint dus zeer tevreden.

07-08-2015

Vandaag start de Vuelta la Bajo Aragon met een proloog over 2,2 km. Veel draaien en keren, haakse bochten en steile klimmetjes. Ik was hevig teleurgesteld over mijn proloog want bij de steile klim schoot ik uit mijn pedaal. Achteraf bleek ik toch nog de 13e tijd te hebben van de 196 renners die er aan de start stonden. Op 11 seconden van de winnaar. Op naar morgen.

05-08-2015

Spanje her i come, Vuelta de Bajo Aragon!!

02-08-2015

Vandaag aan de start in Drieslinter, met 90 andere renners en zeer warm.  Halfweg koers hadden 4 renners 45 sec voorsprong. Timo en Michiel Hillen rijden naar de 4 en de 6 werken goed samen. De voorsprong loopt op naar 1.15. Antoine cloux wint de sprint. Michiel 2e en Timo 3e. Op naar Spanje.

26-07-2015

Vanmorgen om 9.00 start voor de wedstrijd over 60 km. Eerst 6 km bergop, dan 4 plaatselijke ronden van 12 km en dan 5 km afdalen. in de afdalingen op de plaatselijke ronde werd er veel aangevallen, maar niemand kwam weg. Op de laatste beklimming zijn Wesley en ik vol aangegaan en won wesley, ik werd 2e en pakte genoeg seconden terug voor de 2e plaats in het algemeen klassement.  Zeker een woord van dank voor de begeleiding en de renners!! Tevreden en op naar de volgende koersen……………….

25-07-2015

Vanmorgen om 9.00 de start van het criterium 1,3 km per ronde met lastig klimmetje van max 18%.en die moest 11x beklommen worden. hierin werd ik 4e. ploegmaat Wesley won.  Vanmiddag is de tijdrit van 1,3km. Een klimtijdrit tot max 18%. over een stuk van het parkoers van vanmorgen, we starten nu alleen dieper in het dorp. Ik moest als een van de eerste starten en was helemaal niet tevreden over mijn tijdrit. toch reed ik een 4e plaats. Morgen de laatste dag.

24-07-2015

Vanmorgen vertrokken naar Opglabbeek en vandaar uit met de ploeg mee naar 2 daagse Weilburg. We overnachten in een jeugdherberg en hebben vanmiddag nog het parkoers verkend. De sfeer in de ploeg zit er goed in……………

19-07-2015

Vandaag stond Timo aan d start in Zottegem- Strijpen, 96 renners aan de start. Met een klim erin en constant vals plat. Timo demarreert uit het peloton naar een kopgroep van 6 maar deze worden terug gepakt. Daarna rijden 3 renners weg, deze bouwen een voorsprong uit van 1 minuut. Verder lukt het bijna niemand om weg te komen. Timo sprint naar de 7e plaats. Zelf niet tevreden maar het was een loodzwaar parkoers met maar 48 renners gefinisht

De foto’s staan op de fotopagina……….

12-07-2015

Vanmorgen vertrokken naar Oostkerke/ Damme. 57 renners aan de start en 63 kilometer. Na 2 ronden word de koers geneutraliseerd door een zware valpartij. Beterschap aan de gevallen renner. Als de koers weer hervat word gaan we nog 5 ronden rijden in plaats van 8. Direct nadat de neutralisatie is opgeheven, probeert Timo weg te komen. Maar dit lukt niemand. En zal een massasprint gaan beslissen. Met een sterke eindsprint ziet Timo al snel dat hij deze overwinning gaat pakken. Erg blij……………..

De foto’s staan op de fotopagina………

11-07-2015

Vandaag de Ronde van Twente, 78 km en 186 nieuwelingen aan de start. Balen BC was met 6 renners vertegenwoordigd. Senne Joris, Vince Vranken en Luca Verelst hadden helaas pech lek/val. Timo de Jong sprint naar de 5e plaats, Davide Bomboi 11e en Jarne Van de Paar 29e. Onder de leiding van Staf Van Genechten en Mario Bomboi.

De foto’s staan op de fotopagina…..

05-07-2015

Eigenlijk zou ik gisteren in Kruiningen gestart zijn maar helaas kreeg ik vrijdag nadat ik mijn balans bij het uit het water komen verloor, na 30 minuten heftige buikpijn en tintelingen in mijn benen. Mama gebeld en direct door gereden naar de huisartsenpost. Het gevoel niet serieus genomen te worden en met 2 paracetamol en aanzien naar huis gestuurd. 2 uur later weer terug naar de huisartsenpost omdat de pijn niet te houden is en de medicatie niks doet. Doorgestuurd naar de SEH (Spoed), bloed geprikt, urine afgegeven en na lang wachten een echo gemaakt. Geen oorzaak kunnen vinden voor de pijn. Met pijnstilling naar huis gegaan om het aan te kijken, zaterdag was de buikpijn gezakt maar de benen zijn nog hetzelfde……………. geen koers in Kruiningen. Ook het gevoel blijven houden, niet fit te zijn. Ontzettend balen maar even naar mijn lichaam luisteren en maandag terug.

01-07-2015

Gisteren al vertrokken naar een B&B in Hokai, voor de wedstrijd Course de Cote National Harze. Onder zeer warme omstandigheden 34 graden, wordt deze koers gereden. Door pech met de auto, helaas niet af kunnen steken. Dus alleen foto’s van de doorkomst en finish. Timo reed vandaag zonder hartslag band en teller, dus hoorde via een andere renner dat ze halfweg koers waren en voelde zich op dat moment nog erg goed. Op 25 kilometer van het einde moest hij onderaan de klim door kettingproblemen van de fiets om dat deze tussen zijn bladen en kader zat. Deze er weer terug opgekregen. Sterk terug gereden naar het peloton, waar op dat moment 4 renners wegrijden. Timo rijdt daarna met 14 renners achter deze 4 aan en zo gaat hij de plaatselijke omloop in. Timo rijdt alleen naar de 4 toe , waarvan er een moest lossen, de 4 hebben  40 sec voorsprong op de nummer 5 en 1.10 op het peloton. Een sprint maakt uit wie gaat winnen, in de sprint word Timo nipt geklopt door ploeggenoot Wesley Vercamst.Een 2e plaats in deze loodzware wedstrijd. Chapeau!!

Foto’s staan op de fotopagina

7-06-2015

Samen met Mama en Stiby naar Schulen om te koersen. Balen BC was sterk vertegenwoordigd.  81 renners aan de start. Na een paar ronden rijdt ploegmaat Davide Bomboi weg Levi Jacobs en nog een renner. er demarreert een renner naar de kopgroep en Timo springt mee  en later sluit ook Bjorn Vandebeek aan met nog een renner zodat de kopgroep uit 7 renners bestaat waarvan 3 Balen BC renners,  een goede samenwerking van de 7 bouwt de voorsprong uit en een sprint beslist. Davide wint, Bjorn 3e en Timo 4e

De foto’s staan op de fotopagina….

 

20-06-2015

Weer thuis na het NK in Emmen, waar we heerlijk op de camping bij mijn ouders,genoten hebben van een minvakantie dus nu pas de mogelijkheid de foto’s uit te zoeken. 136 renners aan de start. 78,6 kilometer en 6 ronden. Vanaf de start direct een hoog tempo. maar niemand kon weg komen, tot op 12 km van het einde, Daan Hoole de latere winnaar en Marijn van de Berg wegspringen, het peloton jaagt nog op de 2 en komt zeer dichtbij maar er volgt een massasprint vanaf de 3e plaats. Welke Tom Peters  pakt. Ik raak ingesoten in de sprint en wordt 13e. Helaas stonden ze na de finish met een lint omdat we niet verder mochten en draaide de winnaar, waardoor ik vol op hem knalde na de finish.

op de fotopagina staan de foto’s………….

13-06-2015

Vandaag Timo relaxed achteraan gestart. Na 5 ronden rijden er 5 renners weg met Timo erbij. De voorsprong loopt uit naar 1 minuut. Er zijn nog 2 renners die de oversteek weten te maken, zodra deze aansluiten kiezen Levi Jacobs, Lars Oreel en Timo de Jong het hazenpad. Timo rijdt in de laatste bocht weg en begint aan een lange sprint. en finisht als 2e. Ook nog 7 premies meegepakt. Met dank aan BCP Specialpaintwork, die gezorgd hebben dat mijn fiets weer inorde was

Foto’s zijn weer te vinden op de fotopagina………….

06-06-2015

Vanmorgen naar Limburg. Achteraan gestart en na 1 km zat ik al voorin en ben daar ook niet meer weg geweest. 6 keer de Slingerberg en de Maasberg op.. In de eerste ronde kon ik net een valpartij ontwijken, kwam ik wel onzacht in aanraking met een hekje met mijn knie. In de laatste ronde springt Tom Peters weg en ga ik erachter aan, ik krijg  gezelschap van Wim Wittenberg en Perry Frijters en we draaien goed rond. Het peloton wordt om 25 sec gemeld. Tom Peters wint, , Wim 2, Perry 3 en Ik 4. Helaas contstateerden we na de finish een spaakbreuk door het ontwijken van de valpartij en een scheurtje in de achterbrug van mijn frame ;( Dus dat is balen maar zeer tevreden over de uitslag.

Foto’s staan op de fotopagina………….

31-05-2015

Een groot aantal renners van Balen BC stond hier aan de start. Bjorn Vandebeek ging al vroeg in de aanval en de ploeg controleerde goed. Op 5 ronden van het einde gaat Davide Bomboi in de aanval en controleert wederom de ploeg. In de laatste ronde als het jagende peloton steeds dichter bij de 2 koplopers komt maakt Bjorn de oversteek , Stijn gaat mee evenals ik , en werd het een sprint met 6. Bjorn 2e en Davide 3e en ik 6e.

De foto’s zijn upgeload…………

30-05-2015

Een bijna thuis wedstrijd voor Timo.Het gevoel was goed. 31 renners aan de start. Timo heeft een aanvallende koers gereden, het 3 ronden klassement gepakt en ook nog een premie, maar weggeraken lukte niet. Ondanks zijn vele aanvalspogingen. Op 5 ronden van het einde rijden er 4 rennners weg, in de laatste ronde Timo aangesloten. In de sprint nog 5e geworden. Hard gewerkt, maar Timo zelf niet tevreden.

?De foto’s staan op de fotopagina……..

25-05-2015

Het humeur van Timo de Jong stond op onweer toen hij had ingereden, slechte benen, dit wordt niks……… Na 2 ronden zien we Timo aanvallen, zoals hij altijd doet. Teruggepakt en daarna nog een paar demarrages. Dan springen 2 renners weg, Jasper Haest en Bram Pieters en rijdt Timo er met Marijn van de Berg naar toe. Deze 4 verstaan elkaar goed en bouwen een maximale voorsprong op van 40 seconden.in de laatste ronde nog geprobeerd weg te komen maar dat lukte niemand. Een sprint besliste en Timo pakte zijn eerste overwinning dit seizoen. Wat een ontlading na de finish en fijn dat bijna de gehele familie aanwezig was. DistrictsKampioen Zuid West Nederland !! #BalenBC, #trots,

Foto’s van de nieuwelingen en nieuwelingenmeisjes staan op de fotopagina…………… 

23-05-2015

56 kilometer moet er gereden worden in Kieldrecht, tijdens de koers wel een paar demarrages maar niemand komt weg. in de laatste ronde rijden er 4 weg omdat iedereen naar elkaar zit te kijken. In de sprint uiteindelijke 3e geworden terwijl ik erg ver weg zat. 7e uiteindelijk, op naar maandag het DK in Wernhout.

Foto’s staan op de fotopagina…..

16-05-2015

102.2 Kilometer staat er op het programma van deze koninginnerit. 7 ronden met een steile klim. Het tempo ligt direct zeer hoog en na 4 ronden moet ik het peloton laten gaan. Na nog 2 ronden gevochten te hebben was de koek op en moest ik de wedstrijd staken. Zeer teleurgesteld maar het ging echt niet meer. Straks alles inpakken en weer terug naar Belgie.

Het was een geweldige Tour de Himmelfart door de goede begeleiding van Balen BC, Bedankt, Franco, Petra, Frank, Mario, Marijn, Michiel en Tjebbe. Jody en Jennifer en de ouders die er waren om te supporteren. En niet te vergeten mijn ploeggenoten. Topteam!

 

15-05-2015

Vanaf 12.35 start mijn categorie met de tijdrit. 6.2 kilometer knallen voor de boeg. Ik finish in een tijd van 8.39.66 goed voor een 48e tijd op 46 sec van de winnaar. Een gemiddelde van bijna 43 kmh.

om 17:10 start het criterium over 37.2 km, 6 ronden. Hierin werd ik 17e in de sprint.

Ik merk wel dat ik nog ver van mijn vorm ben en minder goed herstel.Maar gezien waar ik vandaan kom mag ik tevreden zijn.  Morgen de laatste etappe van deze zware wedstrijd.

14-05-2015

Om 10:35 start mijn Tour de Himmelfart met een omloop van 48,9 km verdeeld over 3 ronden. Na goed attent voorin meegereden te hebben, zakte ik er in de sprint helemaal door. En werd ik 27e. Maar wat zijn die Denen sterk gemiddeld hadden we 38.49 Kmh, met de opmerking dat daar niks vlak is..  Om 17.10 staat de streetrace met 14 ronden op het programma. Ook nu weer goed voorin gereden en ging het in de sprint gelukkig beter en werd ik 8e. Een gemiddelde van 40.30 Kmh

13-05-2015

Vanmorgen vroeg vertrokken vanuit Balen, waar ik bij Davide Bomboi geslapen had, naar Denemarken voor Tour de Himmelfart. Na een voorspoedige reis om 15:00 daar aangekomen. Ons klaslokaal ingericht en de bedden opgemaakt. Daarna nog even de reiskilometers uit de benen gereden op de tacx

10-05-2015

Vandaag start ik verplicht aan de start in Arendonk op het PK. Anders riskeer ik  een schorsing en kan ik niet starten in Denemark. Dit is nu opgelost. Startend met rugnummer 108, een eerbetoon aan Wouter Weylandt. Eerst reed Ward  weg met nog een renners. Ik had de opdracht gekregen de voorsprong uit te bouwen.Ook gecontroleerd door de ploeggenoten in het peloton. Met nog 2 renners ernaar toe gereden en de voorsprong uitgebouwd naar 1 minuut. In de finale diverse demarrages maar een sprint besliste.

Levi Jacobs won, Ward Vanhoof 2e en ik  werd 5e.

De foto’s staan op de fotopagina…………..

09-05-2015

Vandaag staan er 27 renners aan de start in deze eerste Jeugd Ster Zeeuwse Eilanden.

Er stond een harde wind. En ondanks een paar aanvallen bleef alles biij elkaar, in de een na laatste ronde nog probeerde ik weg te rijden met Tom Peters, Lars en Wesley, helaas was de samenwerking niet zoals het hoorde en werden ze terug gepakt. Hierna volgde een massasprint, waarbij ik  bijna viel en ingesloten raakte. 12e geworden

Snel vergeten en op naar de volgende koers, morgen het Provinciaal Kampioenschap in Arendonk.

De foto’s zijn weer upgeload evenals de foto’s van de dames elite in Puievelde………….

07-05-2015

Papa heeft mijn frame weer opgebouwd, zodat ik “mijn vriendin” weer terug heb.

06-05-2015

Wat een geweldig snel werk heeft BCP SpecialPaintwork geleverd, mijn frame is weer gemaakt en ziet er strak uit. Dank je wel.

04-05-2015

Papa heeft mijn fiets gedemonteerd en brengt mijn fiets naar BCP SpecialPaintwork om mijn fiets te laten repareren. Zodat ik mijn fiets kan meenemen naar Denemarken.

03-05-2015

Het weer is anders dan gisteren, er is regen op komst. Marijn, onze mechanieker heeft naar mijn fiets gekeken en vind het niet verantwoord dat ik erop start. Dus start ik op mijn reserverfiets, wat een geluk dat mijn zus een nieuwe fiets heeft. Wel even wennen mijn Scott voelt toch vertrouwder.

Inmiddels is het ook gaan regenen en ziet het er niet uit dat het stopt. Zal een pittige koers worden en dat blijkt ook wel. Als snel ligt het peloton in diverse stukken, ook door de valpartijen en de gevaarlijke afdalingen. Met 60 km afdalen  in de regen en dan aan het einde een haakse bocht………… bij droog weer een schitterend parkoers. ook veel op en neer. De gehele koers goed voorin meegereden………….. en met het ingaan van de 2 plaatstelijke ronden nog steeds goed voorin. Hierin zit het venein 3 keer een klim van 800 meter op die maar blijft gaan. Er was 1 renner weg, ik werd in de sprint van het peloton 24e. Tevreden en leeg……………… op naar Denemarken. In het algemeen klassement ben ik 10e geworden.

02-05-2015

Een vroeg ontbijt en op naar Blegny voor de start van de tijdrit in Tour de Basse Meuse. Na inschrijving start in om 11.33 dus dat duurt nog even, de sfeer is ontspannen en de voorbereidingen verlopen goed. Ik start achter Tom Peters, de Nederlands Kampioen Tijdrijden. Met een tijd van 6.22.99 finish ik na 4,2 kilometer en dat is een 13e plaats voor mij. Tevreden.

Om 15:00 staat de wegrit op het programma, een wedstrijd over 53,6 km Vanmorgen stonden er 132 renners aan de start van de tijdrit, nu staan er 142 renners aan de start. Het eerste gedeelte gaat over glooiend terrein en het peloton blijft bij elkaar. Er is ook nog een plaatselijke omloop waar een flinke klim in zit………….. in de laaste kilometer kom ik in de goot terecht en rijdt ik helemaal achteraan, alles bijgezet om weer voorin te komen, alleen iets te voortvarend want bij het ingaan van de laatste bocht kom ik als eerste eruit…………..en dan is het nog 400 meter naar de streep. Dat was iets te veel van het goede………….. 23e geworden.

Na de koers met de ploeg op de fiets naar het hotel in Petit Rechain, 12 kilometer uitrijden op het gemakje. Bij aankomst een nieuwe hotelkamer gekregen…………… samen met Davide en Ward. Op naar morgen. Al maak ik me zorgen om mijn fiets, waarschijnlijk toch gescheurd na de valpartij in Emmen.

01-05-2015

Eind van de middag vertrokken naar Limburg omdat ik morgenochtend om 8 uur bij de ploeg aanwezig moet zijn voor de start van de tijdrit in Tour de Basse Meuse. Vanaf ons appartement is het nog ongeveer 25 minuten.

25-04-2015

DE dag, staat al lang rood omcirkeld in mijn agenda……………. na de ziekte van pfeiffer weet ik niet of dit haalbaar is. Ik ben op de goede weg terug maar mis op sommige punten toch nog de kracht………………we gaan het zien vandaag.

De Wim Hendriks Troffee, 192 renners aan de start, 80 kilometer en 9 kasseistroken. Na 4 km al een grote valpartij, welke ik gelukkig kon ontwijken. Ook de kasseien niet uit de eerste 10 geweest, een groot slagveld met vele valpartijen. Lowie en Wesley werden hierdoor uit de wedstrij genomen. Eerst zat ik met Jarne en Davide in de eerste groep, maar ook hier viel het uiteen, zodat ik in de kopgroep van 11 renners zat. die de voorsprong steeds uitbouwde.

Jarne en Davide zaten in de achtervolgende groep en daarachter zat Luca. Na de laatste kasseiens had ik veel krachten verspeeld, ook doordat ik een spaakbreuk en een flinke slag in mijn achterwiel had bleek na de finish. Waardoor deze aanliep tegen mijn rem. Ik moest dan ook de kopgroep laten gaan in de laatste kilometers. Gelukkig was het gat groot genoeg op het achtervolgende peloton. Met een 10e plaats ben ik zeer tevreden.

Ik ben op de goede weg terug maar nog steeds geen 100%, komt wel maar goed luisteren naar mijn lichaam.

Foto’s staan op de fotopagina…………………

23-04-2015

Met de nieuwelingen/junioren van Middelkamp mee getraind, helaas weer gevallen, geen schaafwonden maar wel een zere pols. Hoop dat dit snel geneest of dat ik er weining last van heb zaterdag.

21-04-2015

Rigard Piron is bijna één uur bezig geweest om me weer recht te krijgen en eigenlijk moest de bovenkant nog vanaf mijn heupen, maar het was genoeg geweest……………… Voelt wel direct een stuk soepeler. Vanavond nog voorzichtig losrijden en morgen ook, donderdag nog een krachttraining en dan op naar zaterdag, de Wim Hendriks Troffee.

20-04-2015

Gisteren wel een rondje losgereden, maar mijn knie en bovenbeen doen zeer. Vandaag naar de osteopaat, de man met de gouden handen, conclusie, knieschijf heeft een flinke klap gehad, enkel zit vast, bekken staat scheef en zit vast. Een paar wervels hebben blokkades en oook mijn ingewanden hebben een tik gehad.  Nu nog behandelen en dan kan ik er weer tegenaan……………..heb er alle vertrouwen in dat dit goed komt.

18-0 4-2015

Vanmorgen afgereist naar Emmen voor de Omloop van Kleine Hein. Als laatste opgereden, sommige jongens stonden al één uur in de fuik om vooraan te starten. Na de neutralisatie zat ik al vooraan……….. met het indraaien naar de polder ging het direct op de kant en lag het tempo ontzettend hoog. 3 plaatsen voor mij brak het en kreeg ik het gaatje niet dicht. En was er een kopgroep van 15 renners weg, dus zat ik in de 2e groep, want ondertussen was het peloton in 4 stukken gebroken door het hoge tempo.

Helaas reed er iemand in de berm en die wilde terugspringen op de weg…………..had niet in de gaten dat dit erg hoog was en viel net voor mij. Ik kon hem met geen mogelijkheid ontwijken en met 40 km per uur ging het tegen het asfalt……………. dit na 25 km dus ook klaar voor mij. Schaafwonden op rug, elleboog, knie, heupen en pijn door kneuzingen. Tubes kapot en slag in mijn wiel.

Hopelijk volgende week meer geluk…………….op naar de Wim Hendriks Troffee……….. maar eerst naar de osteopaat om me na te laten kijken.

Er zijn maar een paar foto’s die komen later op de fotopagina…………..

11-04-2015

Bachte Maria Leerne staat nu op het programma, omdat de ploeg niet mag starten in Dronten. Er stonden 153 renners aan de start. 9 ronden moesten er gereden worden en dat resulteerde in 61,4 kilometer. Bij de start was het nog droog, daarna kwam de regen met bakken uit de hemel, dan weer een paar ronden droog en dan weer regen, bij de laatste ronde droog. Ik heb de gehele wedstrijden goed voorin meegereden ook al voelden mijn benen niet super vandaag. Ben niet uit de eerste 10 geweest. Ook nog een premie gepakt voor een taart en een premie van € 20,- , weer een stapje dichter bij een tijdritfiets……… Iedere ronde moesten er renners lossen en waren we met een kopgroep van 32 renners die de finale ingingen. Op het eind reed er nog één renner weg en besliste een sprint vanaf de 2e plaats. In de sprint werd ik 3e en met een 4e plaats totaal een plaats waar ik tevreden mee kan zijn.

Mama heeft weer veel foto’s gemaakt, 485 foto’s staan er op de fotopagina……...

06-04-2015 t/m 09-04-2015

Met de ploeg op paasstage geweest naar Sainkt Vith. 3 dagen heerlijk getraind, kilometers gemaakt en geklommen. Ook nog tijdrit gereden. was ontzettend gezellig en leuk. Goed ploegske!! Kon. Balen BC! 

04-04-2015

Vandaag ben ik samen met Mama en Opa Kees en Stiby( niet te vergeten) naar Beveren gegaan voor een wedstrijd over 59,4 kilometer. Er stonden 86 renners aan de start. Na 3 ronden heb ik geprobeerd om weg te rijden, dit lukte helaas niet. Na 5 ronden lukte het om  met 5 renners weg te komen en kwam later Herman Brinkman ook aansluiten bij de kopgroep, de samenwerking was goed en  we draaiden goed rond. Een sprint zou de uitslag bepalen.

In de sprint werd ik 3e, zeer tevreden, Goed op de weg terug. Leuk was het dat Matthias, Jamie en de ouders van Matthias ook nog kwamen supporteren.  Maandag op trainingskamp naar St. Vith, tot donderdag. Zin in!!

De foto’s staan op de fotopagina…………..

29-03-2015

Wat een hondeweer vandaag, onderweg naar Huijbergen en ook tijdens mijn en Jamie haar wedstrijd.

Ik stond helemaal achteraan, maar zat al snel weer vooraan. Iedere ronde vielen er renners af, En werd er aangevallen, maar niemand kwam weg. Todat Tim Bierkens in de laatste ronde wegrijdt. En de overwinning pakt. vanaf de 2e plaats werd het een massasprint en ben ik in totaal 7e geworden. Ook nog het 3 ronden klassement gewonnen, € 4,-  dus weet niet of ik de volgende keer nog meesprint hiervoor.

De foto’s van de Elite dames en Nieuwelingen staan op de fotopagina………

28-03-2015

Joehoe, vandaag ben ik 16 jaar geworden. Voordat we mijn verjaardag gaan vieren, heb ik een trainingswedstrijd in Kruiningen gereden bij de D categorie. In de sprint ben ik op 0,03 geklopt. Dus een 2e plaats. Tevreden, op naar morgen.

22-03-2015

Gisteren stond ik aan de start van Rabo Koepel Race in Lierop, ik starte achteraan. Met 175 renners aan de start, maar was snel van voren. Na de eerste ronde reed ik met 18 renners weg en bleven we ook weg. Onze voorsprong was 2,20 minuten. Op het eind reden er 2 renners weg en die bleven ook weg, dus was er een sprint met 16 renners vanaf de 3e plaats. Ik werd 3e in die sprint en ben dus 5e geeindigd.

Foto’s staan op de fotopagina………

 

15-03-2015

Woensdrecht staat vandaag op het programma. 50 kilometer en 30 keer de rijzende weg op van 5%. Iedere ronde werd de kopgroep uitgedunt totdat we met 17 renners overbleven. Er werden diverse demarrages geplaatst maar niemand lukte het om weg te komen. Zelf heb ik het op 3 ronden van het einde nog geprobeerd maar ik werd teruggepakt.

Uiteindelijke als laatste van de kopgroep over de streep gekomen. Tevreden, aangevallen en sterk gereden.

De foto’s staan op de fotopagina………….

08-03-2015

2e etappe  met een klim van 5 km. een pittige klim. Zelf voelde ik me niet sterk genoeg om mijn top 10 plaats te behouden en heb ik me in dienst van de ploeg gezet. We hadden nog 1 sprint nodig om de trui te behouden. Deze sprint lukte en daarna ben ik samen met mijn ploegmaat naar de finish gereden, en finishte ik als 56e en ben ik 45e geworden in het algemeen klassement. Zeer tevre, ook gezien de training die ik heb gehad. We behouden het ploegenklassement, de jongeren trui en sprint tru. Kon. Balen BC heeft zijn visite kaartje afgegeven in Spanje.  Na de wedstrijd zijn we met zijn allen naar het strand gegaan en hebben we ’s avonds nog een feestje gebouwd.

Morgen vliegen we weer terug naar huis en dinsdag ga ik mijn fiets weer ophalen.

Ik wil Franco, Petra, Jody, Staf, Eddy en Mario hartelijk bedanken voor de geweldige begeleiding en de vader en opa van Lowie en de opa en oma van Davide voor de support.

Foto’s via Jody en de organisatie staan op de fotopagina

07-03-2015

Een 8e plaats in de sprint in Volta Cadets Ciudad Gandia. ploegenklassement, jongerentrui en sprint trui wat een geweldig team.

 

04-03-2015

Mijn fiets en spullen zijn naar Balen gebracht om naar Spanje vervoerd te worden……………..kan niet wachten om naar Spanje te gaan.

Voor de liefhebbers: op deze site staan de gegevens http://www.pcbeniopa.es/volta-cadetes-ciutat-de-gandia/

Op de terugweg zijn we naar Dr. Mathieu op controle geweest en is er bloed afgenomen. Ik kom van ver qua herstel dus goed luisteren naar mijn lichaam. Op naar Spanje!

01-03-2015

Vandaag hebben we de klassieker Polleur- Stoumont- Polleur verkend. Een mooie training. De sfeer in de ploeg is goed.

28-02-2015

De eerste kermiskoers van dit seizoen in Viller le Temple. Droog en een zonnetje, wel fris en veel wind. En een parkoers wat op en neer gaan. Al snel reed er een kopgroep van 5 renners weg, gevolgd door een groep van 12. Halverwege de koers komen deze groepen bij elkaar. Ward en een renner van veranda Willems rijden weg uit deze groep en goed ploegenspel zorgt dat ze wegblijven. Deze 2 beslissen wie er gaat winnen en Ward pakt de zege. Ikzelf heb een goed gevoel over gehouden aan deze wedstrijd, en ben 12e geworden in de sprint.

Na de koers gingen we met de ploeg achter de auto richting hotel, morgen doen we de verkenning van Polleur- Stoumont- Polleur, welke in augustus op het programma staat.

De foto’s staan op de fotopagina……………

22-02-2015

Vanmorgen op weg naar Mol voor het Clubkampioenschap. Ik heb er zin in, we vertrekken met een zonnetje en 5 graden dus dat kan alleen maar beter worden, helaas naarmate we dichter bij Mol komen, betrekt het en komt er mist en zakt de temperatuur.

Aangekomen, het parkoers verkend. Mijn nieuwe helm is er nog niet dus misschien volgende week.

Met alleen de nieuwelingen van de club, de dames zijn 1 minuut voor ons gestart, even wennen. We moesten 10 ronden van 4,8 kilometer. Na een paar ronden merk ik dat mijn zadel zakt. Aan de auto heeft de mecanieker naar gekeken en geprobeerd mijn zadel weer vast te zetten. Dit lukt niet waardoor ik nog een paar ronden ben blijven rijden.Toch op een gegeven moment besloten, om te stoppen. Ik kom ook geen kracht zetten, met een 5 cm lagere zadelzit. Bij het afstappen bleek dat hierdoor ook mijn rem tegen mijn achterwiel zat en aanliep.

Snel vergeten en op naar volgende week.

Na de wedstrijd was er voor de renners nog een broodmaaltijd, heerlijk gegeten en een goede ploegsfeer. Ook kreeg iedereen een wintermuts uitgereikt.

De foto’s staan op de fotopagina…………

15-02-2015

Vandaag mijn eerste trainingswedstrijd na een lange verplichte afwezigheid. er reden al vroeg 5 renners weg, Hierna reden de amateurs het gat dicht en werd er erg hard gereden. Hierna bleef alles bij elkaar en besliste een sprint. Met een 2e plaats mag ik terugkijken op een geslaagde wedstrijd en geeft het goede moed.

Foto’s  staan op de fotopagina

08-02-2015

Vanmorgen vroeg op pad voor de ploegentraingen, en aansluitend naar het eetfestijn. Bijzonder goed geregeld en lekker gegeten. foto’s van de training staan op de fotopagina.

31-01/ 01-02 2015

Stage in Ronse, we hebben 2 dagen lekker getraind en ik heb de jongens leren kennen. Ik kijk uit naar het seizoen.

Foto’s via Jody staan op de fotopagina

24-01-2015

Vanavond de ploegenvoorstelling van Koninklijken Balen BC gehad, tevens mijn nieuwe kleding ontvangen, wat heb ik zin in het seizoen. Volgend weekend op trainingskamp naar Ronse, zodat ik de jongens ook beter leer kennen.

Nieuwelingen en begeleiding Kon Balen BC.

12-01-2015

Yeah, ik ben geselecteerd om mee te gaan naar een 2 daagse in Spanje, Volta de la Marina. Op 7 en 8 maart.

11-01-2015

Vandaag een nieuwe kans voor een ploegentraining maar dan in Anzegem. De laatste weken heb ik getraind en goed geluisterd naar mijn lichaam, ben dan ook zeer benieuwd hoe het zal gaan, De training met de jongens van mijn eigen sterkte is weer even wennen, maar ging zeer goed. Ook heb ik geen grote terugslag gehad. Hoop dan ook dat eind januari, als ik terug ga naar Dr. Mathieu, dat alles goed is.

 

04-01-2015

Vandaag voor het eerst naar de ploegentraining van Kon. Balen BC. Helaas was het daar kouder en gladder  dan bij ons en werd er geen risico genomen en de training afgelast.  Dus dan maar weer terug naar huis.

01-01-2015

Ik wil iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2015 wensen en ik hoop dat iedereen zijn dromen uitkomen.