Nieuws 2020

Nieuws 2020

01-11-2020

Mijn contract voor 2021 is getekend bij VolkerWessels Cyclingteam.

Ook zijn de nieuwe fietsen bekend geworden, we gaan rijden op Cannondale fietsen. Zodra deze binnen is zal ik een foto plaatsen onder Mijn Fietsen.

Ook heb ik de training inmiddels weer hervat en heb zin in volgend seizoen, al weet ik nog niet wat deze zal brengen door de Corona pandemie

29-09-2020

Vandaag met de ploeg die het NCK rijdt een training gedaan in de polders bij Biddinghuizen…….

Niet wetende dat afgelopen zaterdag mijn laatste wedstrijd van het seizoen was. Want door de aangescherpte coronamaatregelen is het NK tijdrijden van 7 oktober en ook het NCK geannuleerd.

Met slechts 10 wedstrijden dit seizoen, niet te bevatten.

Nu een paar weken rust en dan weer opbouwen naar seizoen 2021, met hopelijk een beter jaar als dit.

Iedereen dank om mij te supporten en steunen en zodra er nieuws is zal ik dit hier melden

26-09-2020

Omloop van de Braakman onder barre omstandigheden zoals de foto’s laten zien. Timo attent voorin gereden en in het begin met een groep van 14 renners weg maar deze kregen niet de ruimte. Op 50 km van het einde vertrekt Daan en is het controleren. Nadat deze zijn teruggepakt in de laatste lokale ronde het zelf nog geprobeerd maar weer teruggepakt.  37e geworden.Proficiat aan Coen Vermeltfoort met deze overwinning en Daan Van Sintmaartensdijk met de prijs voor de strijdlust. Een sterk VolkerWessels-Merckx Cycling Team gezien.

Foto’s staan op deze link https://photos.app.goo.gl/ZgzrLVsBMEbaV4es6

18-09-2020

Zojuist een telefoontje gehad dat mijn Covid19 test is mislukt omdat ze niet voldoende speeksel hebben afgenomen. Het gebeurt bij 1 op de 100 en ik heb de vette pech dit te overkomen. De ploeg heeft er nog alles aan gedaan om mij een nieuwe test te laten afnemen, maar de uitslag is dan te laat binnen.  Daardoor mag ik niet starten zondag in dit toch al rare jaar. Een flinke teleurstelling !!

17-09-2020

Naar Breda voor een Covid19 test om te kunnen starten in de Gooikse Pijl, wennen gaat dit nooit zo’n stokje in je neus en keel. 

Kijk er erg naar uit om zondag eindelijk weer een UCI 1.1 wedstrijd te kunnen rijden. 

13-09-2020

Gestart in Hank, wel nog geprobeerd om weg te komen, maar helaas lukte het niet om weg te blijven op het 1500 lange rondje met 7 bochten erin. Waarbij het constant intervallen was. Nog 9e geworden.

Ook vandaag heeft mijn moeder weer foto’s gemaakt, deze zijn hier te vinden: https://photos.app.goo.gl/K6UfRMKE4T2ukpXu9

12-09-2020

Vanavond gestart in Huijbergen in de leiderstrui en nadat er 2 wegreden, die mijn trui niet in gevaar brachten en in de tussensprints de punten weg namen, mijn leiderstrui kunnen behouden en het klassement gewonnen!! In de wedstrijd 19e geworden.

Foto’s staan hier: https://photos.app.goo.gl/uT46vUNfetpes1dJ8

10-09-2020

Toch geen Antwerp Port Epic voor de ploeg. Dus zal ik zaterdag toch starten in Huijbergen en mijn leiderstrui verdedigen.  Helaas kan ik zondag niet meer starten in Hank. 

Soms kun je aan dit soort dingen niks veranderen en is het overmacht.

08-09-2020

Door blessures binnen de ploeg zal ik zaterdag helaas niet mij leiderstrui verdedigen in Huijbergen maar zondag aan de start staan van de Antwerp Port Epic. Start om 11:11 en vanaf 13.35 te volgen op Sporza.

Donderdag nog een coronatest om deel te mogen nemen en uitkijken naar zondag.

Morgen maar eens het parkoers verkennen. Met al die onverharde wegen en kasseistroken. 

05-09-2020

Op de verjaardag van mijn vader aan de start in Putte, voor de 4e wedstrijd van de Woensdrechtse Wielerzomer. Al snel in de wedstrijd met 4 renners vertrokken en een gedeelte van het peloton gedubbeld op het 1800 meter lange parkoers. Een sprint besliste de uitslag en Martin Pluto won deze voor mij, dus een 2e plaats. Remco Schouten 3e en Rico van Damme 4e. 

Wel de leiderstrui in deze competitie weer om mijn schouders. Op naar volgende week Huijbergen.

Hier kunt U de foto’s vinden https://photos.app.goo.gl/Xv8X4AZnEmzg9xgN9

29-08-2020

De 3e wedstrijd van de Woensdrechtse Wielerzomer staat vanavond op het programma in Hoogerheide. Een lastig rondje en na vele aanvalspogingen lukt het me niet om weg te komen uit het peloton. Nog wel punten meegepakt voor mijn 2e plaats in het algemeen klassement. Een 15e plaats. 

De foto’s zijn te vinden op:https://photos.app.goo.gl/Kgv7MfBdCCz9Yjp86

21-08-2020 

Het NK op de  VAM-berg, gisteren werd ik bij de ploeg in Hoogeveen. Met Roel en Daan heb ik nog het parkoers verkend. Het zal een raar NK zijn zonder publiek, zonder ouders die ons altijd steunen. 

 Finish ik als 15e, de valpartij van zaterdag had toch meer impact dan gedacht.

15-08-2020

Vanavond gestart in Woensdrecht, even wennen voor de supporters met een andere trui aan. Vanuit de start met een kopgroep van 10 renners weggereden en de voorsprong alleen maar uitgebouwd waarbij we zelfs het peloton inhaalde. In de tussensprints 9 punten behaald voor mijn leiderstrui. 

Helaas met nog 6 ronden te gaan, kom ik ten val en kon gelukkig op de fiets van mijn trainingsmaat Thijs Barendregt de wedstrijd kunnen uitrijden. Dank je wel Thijs!! Flinke schaafwonden  en een zere schouder en hand het gevolg.

Foto’s zijn op deze link te vinden: https://photos.app.goo.gl/ZFUvU6TD7Z2z3Usy6

08-08-2020

Vandaag dan weer eindelijk een rugnummer opgespeld na alle training zien waar ik sta.

Met 117 renners aan de start in Ossendrecht, Na een paar ronden met 6 renners weggereden, en halfweg samen met Thijs de Lange hieruit weggereden. Met een maximale voorsprong van 1 minuut, maar het jagende peloton kwam met het zicht op de finisch dichtbij. Toch op het laatst kunnen wegrijden en de eerste overwinning is een feit en daarmee ook de leiderstrui.

Foto: Jacco Quist

De foto’s staan op: https://photos.app.goo.gl/w25Q2HzYwDTVAmLF9

21-07-2020

IK heb een mail ontvangen dat ik mag starten op het Nederlands Kampioenschap op 21 augustus op de VAM berg, ook heb ik me ingeschreven voor wedstrijden in Brabant. 

Zodra het programma van de ploeg bekend is zal ik dit in de kalender zetten

08-07-2020

De trainingen gaan nog steeds lekker zoals jullie op Strava kunnen zien.

Ook zijn er een paar webmeetings met de ploeg geweest en kunnen we langzaam aan weer hoop krijgen nu er een programma begint vorm te krijgen.

Ook staan er de komende weken teamtrainingen en een teamweekend op de planning….. laat de 2e seizoenshelft maar starten!!!

04-05-2020

In de PZC staat een artikel over mij met de koptekst “De Jong snakt naar de koers maar is ook realistisch”

Hieronder kunt U het lezen

Artikel_PZC_04-05-2020.pd


20-04-2020

Ik ben blijven trainen en werk ’s morgens bij PostNL, jaag op kommetjes op strava en heb plezier erin. Toch kijk ik uit naar het moment dat de wedstrijden weer mogen beginnen de vraag blijft alleen wanneer??

14-03-2020

En toen was daar ineens het Corona virus en lag voor iedereen het seizoen stil en voor hoelang??

08-03-2020

Vandaag stonden 7 renners van Volkerwessels Cycling Team aan de start in deze UCI 1.1 wedstrijd over 198 km. Met 145 renners stonden ze aan de start en hebben zeer slecht weer gehad. waarbij zelfs de dranghekken tegen de grond gingen. Justin 24e, Nick Brabander 27e, Niels van Ekeren 41e, Rens 64e, , 117e Nils. Timo na een valpartij in de eerste ronde , in de laatste ronde eruit,met pijn in zijn heup. ook Jord bereikte helaas niet de eindstreep.#alsteamsterk

01-03-2020

Het seizoen is gestart met mijn eerste wedstrijd. Brussel Opwijk U23, een wedstrijd voor de u23 Road series. 145 renners aan de start en slechts 67 renners behaalden de finish. Met 5x grote ronden met de Putberg daarin en 3 plaatselijke ronden. 

Met een goed gevoel de wedstrijd afgesloten met een 16e plaats. Na 2 x materiaalpech met mijn fiets en het meezitten in de kopgroep baal ik toch, maar het goede gevoel overheerst. Op naar zondag GP Monsere

Foto’s zijn te vinden via deze link: https://photos.app.goo.gl/mdESZYhraofcLJCX6 

22-02-2020

Mijn fiets opgehaald, die met de bus terug is gekomen uit Mallorca, en de Ster van Zwolle verkend.

Mijn programma voor maart is ook bekend en staat in de kalender.

11 t/m 19-02-2020 Trainingskamp Mallorca.

Veel kilometers gemaakt met goed weer.  De puntjes op de i gezet, kijk uit naar de eerste wedstrijd. Laat het seizoen maar beginnen.

Op de rustdag een leuke rit gemaakt met de sponsors, welke meewaren naar Mallorca. Leuke gesprekken gevoerd.

03-02-2020

In Nijverdal in theather ZinIn de ploegenpresentatie gehad, Met een mooie ploeg, omkadering en sponsors. Op de Facebook pagina van Volkerwessels-Merckx Cycling Team kun je deze terugkijken.

28-01-2020

Mijn nieuwe fiets vandaag opgehaald, precies dezelfde fiets als vorig jaar, een Eddy Merckx met Di2. Ook mijn podiumschoenen van Crono en vrijetijdskleding is binnen. Maandag de ploegenpresentatie.

20-01-2020

Vandaag vlieg ik voor een week naar Valencia om daar te trainen. Hoop dat storm Gloria niet teveel roet in het eten gooit.  Maandag 27 januari kom ik weer terug.

Zodra ik mijn programma weet zal ik deze plaatsen op de website

13-01-2020

Mijn jaar als continentaal renners is begonnen bij Volker Wessels Merckx Cycling Team. Ook het eerste trainingskamp met de ploeg van dit jaar is een feit.