Nieuws 2022

15-19 juni Baloise Belgium Tour

Verslag op de website van de ploeg en de foto’s van zaterdag en zondag staan op de fotopagina

12 juni Groen Leven Ronde van Limburg

Al vroeg ontstond er een kopgroep met daarin Bart Lemmen, die een ruime voorsprong kregen van 5 minuten, toch eindigde de wedstrijd met één renner vooruit in de laatste km en daarna een pelotonsprint, met voor Coen een 2e plaats.

Foto’s staan op de fotopagina

 

5 juni 2022 Memorial Philip van Coningsloo

Vandaag een kletsnatte Memorial Philip van Coningsloo voor de mannen van VolkerWessels Cycling Team.  Timo De Jong zat al snel mee in de kopgroep van 9 renners die halfweg nog met 7 renners overbleef. Helaas moest Timo de kopgroep laten gaan doordat hij niks meer kon zien…. door zand, regen en zweet in zijn ogen. En ogen heb je nodig om te kunnen fietsen. Ontzettend balend en met zere ogen een DNF achter zijn naam. De kopgroep bleef weg en sprintte voor de overwinning. Bedankt aan de ploegleiding, verzorgers en mechaniekers voor de goede zorgen

Foto’s staan op de fotopagina…..

29-05-22 Fleche du Sud 5e etappe Esch sur Alzette- Esch sur Alzette

Laatste etappe Fleche du Sud Esch sur Alzette- Esch sur Alzette. Al vroeg rijden er 5 renners weg maar het verschil blijft schommelen tussen 1 en 2 minuten. In de een na laatste ronde rijden er nog 6 renners naartoe. Toch volgt er een massasprint met een uitgedunde groep door een valpartij in de laatste bocht. Helaas weigerde mijn camera op de finish. Alle mannen van VolkerWessels Cycling Team zijn heel over de streep gekomen!
Bedankt aan de begeleiding voor alle goede zorgen!
Foto’s zijn op de gebruikelijke plaats te vinden.

28-05-22 Fleche du Sud 4e etappe Mondorf- Mondorf

Vandaag de 4e etappe in Fleche du sud , Mondorf – Monodorf . Een 5e plaats voor Maikel Zijlaard in de sprint, Timo 17e , Bart Lm 36e en Zak Coleman 40e allen in de eerste groep, morgen de laatste etappe Esch sur Alzette- Esch sur Alzette over 140 km luxemburgs vlak 🙂

Meer foto’s op de fotopagina

27-05-22 Fleche du Sud 3e etappe Bourscheid- Bourscheid

Gestart in  de regen en gelukkig werd het daarna droog. Een loodzware etappe over 126.7 km met 2675 hoogtemeters . Timo zat goed mee in de eerste groep maar de laatste klim was er net iets teveel met de slechte benen die hij had. 41e op 2.21 van de winnaar Thibau Nijs. Morgen weer een etappe Mondorf-Mondorf

Foto’s staan op de fotopagina

26-05-22 Fleche du Sud 2e etappe Rumelange- Rumelange

Helaas de truien niet kunnen behouden, en een 2e plaats voor Maikel in de sprint, Timo sprint naar de 10e plaats en staat nu 2e in het algemeen klassement. Morgen een loodzware etappe Bourscheid-Bourscheid en kan het klassement weer volledig op zijn kop komen te staan.

Foto’s op de fotopagina

25-05-22 Fleche du Sud 1e etappe Kayl-Kayl

Mooie start van Fleche du Sud met de overwinning van Daan Van Sintmaartensdijk met 4 truien en voor Timo De Jong een 8e plaats. Tevens een sterk teamwork gezien, op naar morgen. #alsteamsterk VolkerWessels Cycling Team

Foto’s op de fotopagina

22-05-22 Houtse Linies

144 km voor de boeg

Vandaag supporteren voor de mannen van VolkerWessels Cycling Team, wat een team gezien. Met een schitterende overwinning van Daan Van Sintmaartensdijk en voor Timo De Jong een 2e plaats na een lekke band en een sterke achtervolging. En met hulp van het hele team!!! Bart Lm, Jente Klaver Nick van der Meer, Nils Wolffenbuttel #alsteamsterk

18-05-22 Puivelde Koerse

Wederom een snelle wedstrijd waar Peter Schulting met een groepje wegrijd en naar de overwinning sprint. Timo 80e in het peloton.

Foto’s kun je wederom vinden op de fotopagina

 

17-05-22 Ruddervoorde Koerse

163 renners aan de start en een gemiddelde van 47,5 over 166,5 kilometer maakte dat er slechts 76 renners rijden de koers uit.

Ik reed naar een 55e plaats in de sprint

Foto’s op de fotopagina

12t/m15 mei Malmedy

Samen met Nick van der Meer, Max Kroonen, Tim Marsman in de Ardennen wezen trainen. Jasper Haest kwam ook nog achteraan.  Etappe in de Baloise Belgium Tour verkend. Goed getraind en leuke dagen gehad. Veel gelachen ook!!

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!!

01-05-22 Ronde van Standdaarbuiten

Vandaag de ronde van Standdaarbuiten, Timo mag als een van de laatste oprijden, na 1 ronde rijd hij al voorin en in ronde 3 kiest hij het hazenpad met Guillaume Visser en later sluiten Bart Lm en Kevin Reuvers aan. De 4 werken goed samen en slaan een gat van 1 minuut op 10 achtervolgers. Het 4 tal dubbelt het peloton . In de sprint is de overwinning voor Timo De Jong evenals de leidersprijs , 3 ronden klassement en diverse premies, Guillaume Visser 2e en Bart Lm 3e

 

Foto’s op de fotopagina

24-04-22 Ronde van Geldrop

Samen met Jasper Haest naar de koers gegaan, helaas reed jasper na 15 km lek en was de koers voor hem klaar. Ik ben in de 3e ronde weggereden met een groepje en sprint naar de 3e plaats.

23-04-22

Sponsordag in Limburg, een mooie dag , met gezellige mensen en 100 kilometer door limburg. Fijn om de mensen achter de sponsoring eens te leren kennen.

13t/m 17-04 22

5 Dagen koers in Frankrijk. Weer een ervaring rijker en de ploeg goed kunnen helpen nadat voor mij op de 3e dag mijn klassement weg was na een valpartij. Waar ik mijn knie en rug behoorlijk pijn heb gedaan.  Veel geleerd, herstellen en op naar de volgende wedstrijden.

09-04-22

Al snel in de Omloop van de Braakman met een kopgroep van 16 weggereden , met 5 renners van VolkerWessels Cyclingteam, en  uitgekomen op hetzelfde scenario als vorig jaar.  Met 9 renners gaan we naar de finish. Roel ontsnapt en krijgt later Marien Bogert mee, Ik en Stijn ontsnappen nog uit de groep.

Roel wint en ik sprint naar een 3e plaats.

Foto’s staan op de fotopagina!

Op naar Loir et Cher, welke woensdag 13 april start, 5 dagen koers

02-04-22

Onder winterse omstandigheden, kou, sneeuw, wind, 3 graden aan de start van de Volta Limburg Classic.

28 -03-22

Vandaag ben ik 23 jaar geworden!!

21-03-22 t/m 27-03-22

Gestart in Tour de Normandië voor 7 dagen wedstrijd. De eerste dag blijven de 5 koplopers weg en finish ik op 20 seconden.

2e dag wordt ik in de klim meegenomen in een val van mijn voorganger en kom ik op achterstand binnen. Veel pijn in mijn pols, knie en rug. Ik ben vol op mijn rug gevallen.

3e t/m de 7e dag is overleven en werken voor de ploeg. Gelukkig sprint Coen in de laatste etappe naar de overwinning.

Nu herstellen , Vitaal Dussen heeft mij lichamelijk en mentaal weer recht gezet. NU op naar de Volta Limburg Classic

06-03-22

Verslag van de website van de ploeg over genomen:

PODIUM IN DE OPENINGSKOERS

Timo de Jong pakt een podiumplek in de openingskoers van 2022. In Friesland stond de start van het Nederlandse wielerseizoen op het programma, en tevens ook de start voor het VWCT.

Normaliter is de Ster van Zwolle de opening van het wielerseizoen in Nederland, maar door omstandigheden is deze verplaatst naar het najaar.

“It giet oan!”

Vanuit Leeuwarden vertrok het peloton voor 200 kilometer koers langs de bekende wateren van de Friese Elfstedentocht. Tijmen Eising, Coen Vermeltfoort, Bart Lemmen, Daan van Sintmaartensdijk, Bert-Jan Lindeman, Timo de Jong en thuisrijder Jente Klaver vertegenwoordigden de blauw-zwarte VWCT kleuren.

Waaiers

Na een vrij rustige start begon de wind vanaf de zijkant in het peloton te waaien. Er ontstonden waaiers en het VolkerWessels Cycling Team was met 6 renners mee in de eerste waaier van 21 renners. Alleen de debuterende Jente Klaver mistte de eerste waaier, maar de pas 18-jarige thuisrijder zat keurig in de tweede groep.

De voorsprong van de 21 koplopers liep uit naar zo’n 1,5 minuut en groeide uit naar 5 minuten.

Overtal uitspelen

Het VWCT probeerde zijn overtal situatie uit te spelen door om en om te demarreren. Hierdoor brak de kopgroep en bleven er 15 leiders over.

Vanuit de verschillende aanvallen ontstonden 3 vluchters. Timo de Jong reed samen met twee renners weg uit de groep van Coen, Tijmen, Daan en Bert-Jan. Voor Bart was de eerste koers van het jaar net te ver en moest de groep laten gaan.

3e plaats

In een spannende slotfase van de wedstrijd was de samenwerking van de drie vluchters gedaan. Er werd naar elkaar gekeken, maar er werd ook aangevallen. In deze hectiek kwam Timo op een klein gaatje die hij helaas niet meer dicht kreeg. Achter de twee sprintende vluchters, kwam Timo als 3e over de streep en pakt de eerste podiumplaats voor het VWCT.

Daarachter won Coen Vermeltfoort het sprintje voor de 4e plaats overtuigend.

Podium

  1. Elmar Reinders (Riwal)
  2. Mick van Dijke (Jumbo Visma)
  3. Timo de Jong

Overige uitslagen VWCT:

  • 4e Coen Vermeltfoort
  • 10e Bert-Jan Lindeman
  • 11e Daan van Sintmaartensdijk
  • 12e Tijmen Eising
  • 13e Bart Lemmen
  • 46e Jente Klaver

“Deze situaties gebeuren nu eenmaal”

Allard Engels blikt terug op de Friese Elfstedenronde 2022.

“We zitten met 6 van de 7 renners mee in de eerste groep, dat geeft aan dat het niveau van onze ploeg erg goed is.”

“Alles liep volgens plan en dan is het natuurlijk erg jammer dat de uitvoering van de finale slecht wordt uitgevoerd. Wanneer je met z’n sterke koers rijdt, mis je het loon naar werken.”

“Deze situaties gebeuren nu eenmaal en het is belangrijk dat wij hier van leren met het oog op de rest van het seizoen.”

“Jente Klaver mag terugkijken op een sterke wedstrijd. Hij zat op het juiste moment vooraan maar kon helaas net niet mee met de eerste groep. Keurig uitgereden op een 46e plaats en een mooie vuurdoop als debuut.” Aldus, Allard Engels.

Timo de Jong

“We mogen blij zijn dat we hier als team zo sterk aan het seizoen beginnen, met zes man van voren waren we een stevig blok. Maar natuurlijk hadden we hier dan ook graag willen winnen.”

“In de slotfase kon ik niet meer volgen toen ze aanvielen en dat zonde natuurlijk. Op zich mag je blij zijn met een podiumplaats in een goed bezette klassieker als deze, maar er had meer ingezeten.” Aldus Timo de Jong in een interview van CyclingOnline.nl

Hieronder de live uitzending van Omroep Fryslan:

26-02-22

Vandaag op de fiets naar Dordrecht gereden als training en daar de trainingswedstrijd meegereden.  Lekker getraind en met een goed gevoel afgesloten.

Foto’s zijn hier te vinden: 26 februari 2022 Trainingswedstrijd Dordrecht

Op naar de start van het seizoen in de Visit Elfstedenrace op zondag 6 maart

15-2 t/m 23-2-22

Trainingskamp met de ploeg in Mallorca om de puntjes op de i te zetten.

Heerlijk kunnen trainen en goed om de nieuwe renners beter te leren kennen.

29-01 tm 06-02-22

Trainingsweek in Valencia bij onze vriend Peter. Heerlijk om kort/kort te kunnen rijden en onder ideale omstandigheden uren en kilometers te maken….

21+23-01-22 Trainingsweekend Ootmarsum

vrijdag naar Hengelo voor een groot medisch onderzoek te laten doen in opdracht van de ploeg, daarna doorgereden naar Ootmarsum waar morgen ons trainingsweekend zal plaatsvinden.

Lekker getraind en elkaar beter leren kennen, ik kijk uit naar het seizoen, maar eerst nog wat trainingen in het verschiet voordat de 1e wedstrijd zal plaatsvinden.

08-01-22

Trainingsdag met de ploeg en kennismaking met de nieuwe renners, fijn om iedereen weer te zien en met elkaar vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen

01-01-22

Ik wens iedereen heel veel geluk, gezondheid en sportiviteit in 2022!