Nieuws 2013

07-12-2013

Vandaag op de fiets naar Kruiningen voor de ATB wedstrijd. Ik rijd nog steeds buiten mededingen mee op mijn crossfiets, maar dat weet ik. Het gaat om de training en het plezier. Na een goede start kwam ik in de eerste ronde, net voordat de 1e doorkomst zou zijn ten val. Deze kwam behoorlijk hard aan. Fiets gepakt en weer doorgegaan.

Toch ging het daarna niet lekker meer. Heb veel last van mijn ribben. Om de frustratie eruit te fietsen ben ik met Opa Henk weer op de fiets naar huis gegaan.

Op naar volgende week en lekker trainen.

28-11-2013

De stimulerings en aanmoedigingsprijs wordt vanavond uitgereikt in Sportpunt Zeeland, via Zeeland Sport en Leisure heb ik hiervoor een uitnodiging ontvangen om hierbij aanwezig te zijn.

Davy is genomineerd en ik hoop voor hem dat hij gaat winnen, we werden ontvangen met een drankje en hierna konden we aan een heerlijk buffet.

Toen volgde de uitreiking, Davy werd 2e en kreeg een mooie aanmoedigingsprijs. Over een paar jaar hoop ik daar ook te staan.

Kijk dan ook erg uit naar komend seizoen, kan niet wachten tot die gaat starten,  met de trainingen van Johnny van de Klooster, mijn eigen inzet en de steun van mijn ouders moet dit ook zeker gaan lukken.

24-11-2013

Na het meedoen van gisteren in Hoogerheide buiten mededingen wilde ik vandaag wel eens kijken hoe het gaat.

Dus op naar Hoogerheide voor mijn eerste wedstrijd van de WBVC. Ik startte helemaal achteraan dus ben aan een inhaalrace begonnen en dat resulteerde in een mooie 7e plaats. Zeer tevreden.

de foto’s staan op mijn fotopagina

23-11-2013

Vandaag met Bianca, Daphne en Jurgen meegegaan naar de ATB Wintercup in Hoogerheide, ik weet dat ik buiten mededingen meerijdt omdat ik op mijn crossfiets rijdt, maar ik heb dan wel een goede training. Ik ben als winnaar over de streep gekomen, maar weet dat ik niet in de uitslag sta.

18-11-2013

Yes, Mijn nieuwe frame is besteld……………. zodra hij binnen is zal ik de foto’s op mijn site zetten.

Ook het merk hou ik nog even geheim.

 

15-11-2013

Vanavond de seizoensafsluiting van de jeugd gehad in “Klein Stelle”in Wemeldinge.

een gezellige avond, eerst lekker een sportmaaltijd gegeten en toen nog een paar rondjes bingo.

Ook kwam Johnny Hoogerland en Gerda nog langs voor een meet & greet en konden we allerlei vragen aan hem stellen.Johnny en Gerda kregen een babytenue van de jeugd overhandigd.

Weer een periode afgesloten, ik kijk uit naar de volgende stap.

14-11-2013

Evaluatie en uitleg gehad bij de nieuwelingen over het nieuwe seizoen.

Ook kleren besteld dus het plaatje gaat completer worden.

11-11-2013

Vanavond een prestentatie gehad van Johnny betrefffende de trainingen voor komend seizoen en uitleg over de verschillende trainingsvormen…………….. Ik heb er ontzettend veel zin in om met Johnny aan de slag te gaan, met de powertaps.

Laat het maar snel maart zijn want dan kan ik knallen!!

05-11-2013

Vandaag heb ik op de Contacta 2013 in Goes gestaan, met Johnny van der Klooster. Om te laten zien hoe de powertaps werkt. Een hele leuke avond gehad.

Voor morgen heb ik een uitnodiging ontvangen van Zeeland Sport en Leisure, voor een ontmoeting met een hapje en een drankje en zal ik ook nog bij Johnny helpen en weer laten zien hoe de powertaps werkt. 

Op de website van Zeeland Sport en Leisure staan mooie foto’s en een impressie.

http://www.zeelandsportenleisure.nl/index.php/media1/foto-s/foto-s-2013/item/616-contacta-2013

03-11-2013

Vandaag wilde ik starten in de ATB competitie in Heinkenszand, ik heb sinds kort een crossfiets, voor de winter en om lekker bezig te zijn. Ik deed mee buiten mededingen omdat ik op de crossfiets reed. Toch lukte het me om de overwinning te pakken, deze werd niet op mijn naam gezet maar dat wist ik.

Deed mee om de winter lekker door te komen en me voor te bereiden op het nieuwe seizoen bij de nieuwelingen, waar ik erg veel zin in heb. Johnny van de Klooster gaat verder met me aan de slag en daar heb ik alle vertrouwen in.

Op de Contacta van 5 november zal ik een demonstratie geven. Waarbij Johnny uitleg zal geven over wattage trainingen.

30-10-2013

Vandaag had ik met mijn sportklas duathlon, 2 km lopen en 5 km fietsen. het ging erg goed. Met het lopen kwam ik als 2e bij de fietsen, hierna pakte ik de fiets, mijn gewone fiets, en kwam winnend over de finish na 5 km fietsen.

Erg leuk om te doen, weer eens iets anders dan alleen fietsen.

22-09-2013

Vandaag een wedstrijd bij de nieuwelingen rijden in Oosterhout, de categorie waar ik volgend seizoen in zal rijden. Even proeven en kijken hoe dat is. Tevens mijn laatste wedstrijd van dit seizoen.

Samen met papa ben ik naar de koers gegaan, het was al om 9:30 start dus om half 8 vertrokken we vanaf huis. Het was mistig en het regende op het stratenparkoers van de omloop van de molen in het centrum van Oosterhout.

Ik startte op de 3e rij en het ging direct hard. Maar het ging me goed af om het tempo bij te houden. Heb zelfs nog meegedaan voor het 3 ronden klassement en heb ook nog een premie gepakt. Net als in mijn eigen categorie heb ik weer aanvallend gereden en was ik zeer tevreden.

Ik kijk dan ook erg naar uit om naar de Nieuwelingen te gaan

Ik kan terugkijken op een geslaagd seizoen met 4 overwinningen, diverse 2e en 3e plaatsen en veel in de top 10.

Nu even rust en dan kijken wat ik ga doen deze winter…………. baan of mountainbiken of allebei.

Ook sta ik nu op de site van http://www.zeelandsportenleisure.nl/ , sporters. talenten.

15-09-2013

Sinds kort ben ik gestart met de trainingen met powertaps, bij Johnny van der Klooster. We gaan mijn kijken waar en hoe we mijn prestaties kunnen verbeteren. Dit vind ik enorm leuk om mee aan de slag te gaan.

08-09-2013

Vandaag naar Breda voor de laatste keer in categorie 7 naar het Pack Solutions Omnium. Na een zeer goede tijdrit waar ik op 0,02 sec  2e ben geworden. Hierna volgde de puntenkoers waar ik 3e in ben geworden en toen nog de rit in lijn waar ik een ook 2e werd. Dit resulteerde in een gedeelde 2e plaats. De tijdrit was hierin bepalend en toen ben ik 3e geworden. Met een tevreden gevoel kijk ik terug op dit omnium, veel aangevallen, sterk gereden en een mooie podiumplaats. En bloemen voor mama. Die nog niet meekan naar haar aanrijding van 2 weken geleden op de fiets. Helaas zijn er dus ook geen foto’s van haar kant.

01-09-2013

Klimcriterium van Calfven is waar ik aan de start sta. Eerst ging Wesley weg en ben ik er naar toe gesprongen en reden we met zijn tweeën. Later sloot ploeggenoot Lars nog aan. Op 2 ronden van het einde sprong Wesley weg en probeerde ik nog het gat dicht te rijden dit lukte niet, helaas wilde Lars niet meewerken en bleef in mijn wiel hangen. Uiteindelijk ben ik 3e geworden.

25-08-2013

Vandaag ben ik gestart in Beernem……………. een koers over 45 km. Weer aanvallend gekoerst en geprobeerd weg te rijden maar kreeg geen ruimte en kon niet wegblijven. Dus werd de koers beslist in de massasprint………….. met een 3e plaats als resultaat. Tevreden en aanvallend gereden. 

De foto’s volgen morgen……………….

24-08-2013

Gisterenavond en vandaag ben ik op Sail de Ruyter geweest om een demonstratie te geven betreffende trainen met powertaps………… Sinds kort ben ik via Johnny,  hiermee aan de slag en zijn we aan het kijken en ontdekken waar mijn sterkste en zwakste kanten zitten en hoe we die kunnen verbeteren. Dit vergt enige tijd om dit allemaal helder te krijgen maar zal op termijn profijt opleveren.

Jammer dat er niet zoveel belangstelling was, maar ik heb er veel mensen ontmoet waar ik zeker nog veel van kan leren.

18-08-2013

Laat op de middag stond de start in Bergen op Zoom op het programma een wedstrijd die ik wel eens gewonnen heb. Na 3 ronden reden er 3 weg en lukte het me niet om het gat te dichten. Daarna teveel gegeven in de wedstrijd en moest ik de achtervolgende groep laten gaan. Toch nog 15e geworden. Snel vergeten en op naar de volgende koers……………….

De foto’s staan op de fotopagina……….

16-08-2013

Vanavond stond de kermisronde van Woensdrecht op het programma. Ik heb een zeer aanvallende wedstrijd gereden waarbij ik ook nog alleen weg was. Maar op 5 ronden van het einde ben ik teruggepakt. Daarna nog een paar keer aangevallen maar niet weggekomen. In de eindsprint ben ik 5e geworden. Aanvallend en goed gereden.

Er staan een paar foto’s op de fotopagina maar mama had problemen met de camera…………

11-08-2013

Solo naar de zege in St Stevens Woluwe (Zaventem) gereden. 32 ronden van 1,1 km met een klim en een afdaling. Na 3 ronden met nog een renner weg. Daarna het peleton op één ronde gereden en op 5 ronden van het einde weggesprongen en weggebleven. Superblij!!! Mijn 4e zege van dit seizoen……….

de foto’s staan op de fotopagina……..

07-08-2013

Alle foto’s van European Junior Cycling Tour Assen staan op de fotopagina. van categorie 7 en de dames

10-07-2013

Mijn zus, Jamie heeft vandaag haar eerste koers bij de Elite vrouwen gereden in Arendonk. Met een 15e plaats in de sprint. 

De foto’s staan op de fotopagina………….

07-07-2103

Omdat de koers in Kaatsheuvel was afgelast op zoek naar een andere koers en in Belgie uitgekomen in Zevergem- de Pinte. Na lekker uitgeslapen te hebben want de start is pas om 16:00 uur op naar Belgie. Met een lekkere temperatuur van 28 graden gaan we met 35 renners van start. Aspiranten 14 jaar is in 2 reeksen van iedere 35 renners verdeeld omdat er anders met 70 renners gestart zou worden. Op het 2,4 lange parkoers een paar keer geprobeerd om weg te rijden maar ik kwam niet weg. De latere winnaar kreeg wel die ruimte en dus werd het een sprint vanaf de 2e plaats. In deze sprint werd ik 2e dus een mooie 3e plek als resultaat. Tevreden.

De foto’s staan online…………..

29-06-2013

Vanmiddag op de fiets naar Kruiningen samen met Jochem. Helaas kon Jamie niet starten door buikpijn. Maar ik stond aan de start eindelijk weer eens een wedstrijd dichtbij. Ook helaas maar weinig starters. Maar desalniettemin kan het dan lastig zijn. Ik had me voorgenomen deze ronde eens niet aan te vallen maar gewoon eens mee te rijden, tegen mijn aard maar ze laten me niet rijden……………….. jammer genoeg werd ik in de een na laatste bocht tegen de stoeprand gereden en moest ik alles bijzetten omdat ze direct daarna aangingen. Ik ben uiteindelijk 10e geworden, een wedstrijd om snel te vergeten…………op naar volgende week.

De foto’s categorie 6 en 7 staan nu online……………

23-06-2013

Dit weekend geen koers voor mij, maar mee naar het Luxemburgs Kampioenschap, waar Tom, de vriend van Jamie aan de start staat bij de junioren. 

Tom zijn vader Philip reed met de neutrale auto in de koers, en vroeg of papa en ik meegingen, dus zodoende zat ik in de koers…………….. 

Tom reed in de eerste ronde al met 2 weg……………. nog 80 kilometer te gaan………… de voorsprong werd uitgebouwd naar 1,30 minuten op de achtervolger en daarna het peleton. In de laatste ronde is Tom van zijn medevluchter weggesprongen en kon dit volhouden zodat hij solo over de meet kwam.

Tom Wirtgen Luxemburgs Kampioen bij de junioren!! Gefeliciteerd

Daarna mocht ik ook mee in de koers bij de elite/ profs. Een geweldige dag met een zege voor Bob Jungels.

Om dit te vieren zijn we met de familie Wirtgen heerlijk gaan eten bij Restaurant – Pizzeria Michelangelo waar bij toeval ook de ploeg van Leopard Trek aan het diner zat……………met oa Andy Schleck, Bob Jungels en de ploegleiders. 

de foto’s van de wedstrijd bij de junioren staan online

19-06-2013

Lage Zwaluwe staat op het programma, maar eerst heeft mijn zus een koers in Gilze.

Daarna naar mijn eigen koers toe…………….met een goede start ging het direct keihard. Wim Wittenberg reed weg en Thijmen ging er achteraan …………ik had het daarvoor al geprobeerd en kon net niet mee…………..daarna heb ik het zelf nog verschillende keren geprobeerd maar niemand wilde meewerken, erg jammer. Dus besliste een sprint de wedstrijd vanaf de 3e plaats. Helaas had ik al veel krachten verspeeld en deze laten lopen met een 14e plek.

Foto’s staan online……………..

12-06-2013

De proloog van de Ster ZLM Tour start in Goes en de jeugdrenners van Rabojeugd Theo Middelkamp nemen deze kans waar om hun idolen van dichtbij te zien.

Om 17 uur hebben we verzameld op het Molenplein, en toen naar de markt en de bussen van de renners geweest. Daarna in het stadhuis wat gedronken en zijn we naar de ophaalbrug gegaan want daar konden we de renners 2 x zien.

Helaas ging het halverwege regenen en hebben we de beschutting van de bomen opgezocht,

Ook deze foto’s staan op de fotopagina

09-06-2013

Vandaag zal het Nederlands Kampioenschap verreden worden in Hoorn, ik zal om 12:30 starten.

Met rugnummer 53 van de 75 renners zal het een hele klus worden om naar voren te rijden. Maar na 3 ronden was het me gelukt om voor in het peleton te komen. Het tempo lag zeer hoog waardoor ontsnappen bijna niet mogelijk was. Toen er een aanval werd geplaatst en ik meekon, liep mijn rem aan,deze snel open gegooid, na de finish bleek dat er speling op mijn achterwiel zat, maar Thijmen lukte het om weg te komen. Voor de volgende plaatsen zou het een sprint worden, ik zat goed in positie maar mijn benen blokkeerden in de sprint waardoor ik 28e ben geworden. Toch tevreden.

De foto’s staan op de fotopagina

06-06-2013

Donderdagavond zijn we naar Hoorn vertrokken waar ik zondag het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen zal rijden.

02-06-2013

Yeah……..met de VIP bus mee tijdens de Ronde van Zeeland Seaports. Frits Pirard zal weer met ons meegaan in de bus en ons langs de renners, mechaniekers en ploegleiders leiden. We werden door Kees Maas verwelkomd op het grote podium waar later de renners zouden worden voorgesteld.Ook wij mochten ons één voor één voorstellen. Daarna de start en met de bus de renners onderweg zien.

Voor de eerste doorkomst werden we verwelkomd in de VIP tent waar we een sportmaaltijd kregen, friet en een snack. Na de finish die André Greipel had gewonnen, had ik het geluk zijn bidon te krijgen. Daarna gingen we weer met de bus naar Goes en zat een geweldige dag erop.

De foto’s staan op de fotopagina……………..

Nu naar het NK toeleven, donderdag vertrekken we richting Hoorn.

26-05-2013

In Belgie sta ik vandaag aan de start bij de aspiranten 14 jaar in Herenthout. Met 38 renners aan het vertrek. Vanaf de 3e van de 22e ronden ben ik samen met nog 2 renners weggereden en hadden we uiteindelijk een voorsprong van meer dan 1 minuut op het peloton.

Mijn medevluchters wilden in de laatste ronden niet meer op kop komen waardoor we bijna een surplace aan het doen waren en het peloton weer dichterbij kwam. Toen ben ik zelf de sprint maar aangegaan. Helaas kwamen ze net over me en ben ik 3e geworden. 

De foto’s volgen later deze avond………………………

20-05-2013

Vandaag de laatste DSW in Huijbergen, helaas ging het bij ons net regenen, In de 3e bocht glipte ik weg met mijn achterwiel, gelukkig bleef ik overeind maar de schrik zat er goed in.

Daarom heb ik geen risico’s meer genomen en de koers uitgereden met een 12e plaats. Snel vergeten en op naar het NK

De foto’s staan online

19-05-2013

Gisteren ben in naar Schoondijke gegaan om bij Jochem te logeren. Vandaag heb ik in Watervliet (België)  aspiranten 14 jaar gereden. Na 7 kilometer ben ik vertrokken en heb 27 kilometer alleen gereden. Op de finish had ik een voorsprong van 1 minuut 20 sec. Yes!! Jochem is knap 3e geworden in de sprint bij de aspiranten 13 jaar. 

Mama was met Jamie mee naar Dordrecht dus hopelijk komt ze nog ergens foto’s tegen op internet.

19-05-2013

Foto’s Marion Gödde Meisjestoernooi  juniorvrouwen staan online 

15-05-05-2013

Foto’s Delta Dikke banden scholenkampioenschap staan online

12-05-2013

Op naar de laatste etappe van de 3 daagse van Antwerpen. Helaas regen maar ik ga ervoor, bij de inschrijving kreeg ik uitleg van de jury over het verloop van de koers, 2 x tijdrit 1,4 kilometer en 15 ronden puntenkoers, ze hadden mijn uitslag verwisseld met iemand anders maar gecorrigeerd zodat ik gewoon op de 2e plaats bleef staan. Na het parkoers verkend te hebben, rugnummer op, kaderplaatje bevestigd, goed ingereden en klaar voor de start.

Maar 5 minuten voor de start moest ik me melden bij de jury en kreeg ik een startverbod, omdat ik gisteren in Nederland had gereden. En er vanaf woensdag streng gecontroleerd werd, je mag zaterdag in Belgie starten en zondag in Nederland maar niet andersom.

Dit wisten wij niet , anders was ik ook niet van start gegaan in Schoondijke. En hadden we de reis naar Belgie niet gemaakt. Hevig teleurgesteld ben ik toen afgestapt en heb geen mogelijkheid gehad mijn 2e plaats te verdedigen.

Maar voel me geflikt door de Belgen.

11-05-2013

Vandaag heb ik de 7e District Selectie Wedstrijd gereden in Schoondijke, een wedstrijd in eigen provincie. Vlak voor de start ging het regenen en op het bochtige parkoers zorgde dit voor diverse valpartijen. Ik was goed weg en al snel samen met Tom Peeters weg, deze kon ik niet bijblijven en heb lang voor de 2e plaats gereden, Maar door een val kon ik deze niet vasthouden. En ben ik uiteindelijk op de 8e plaats gefinisht. 

Morgen laatste dag 3 daagse van Antwerpen, dan mijn klassement verdedigen met een tijdrit en een puntenkoers.

Foto’s Schoondijke staan op de fotopagina…….

10-05-2013

Om 18:30 werd de start gegeven op de wielerbaan in Wilrijk. De aspiranten 12 jaar begonnen in 2 groepen, daarna de aspiranten 13 jaar in 2 groepen en daarna aspiranten 14 jaar in 3 groepen, Wesley Vercamst zat in de 1e groep, ik in de 2e en Wesley Mol in de 3e groep. In de scratch werd ik nipt 2e maar een goed gevoel, en iedereen reed op mijn wiel. In de positieve afvallingskoers pakte ik de zege. Na alle 3 de groepen werd er een finalegroep en een groep voor troostfinale ingedeeld. Hierin moest een puntenkoers de uitslag geven. 

Ik voelde mij zeer goed ook al werd het wel erg laat, om 21:45 was de start van de finale aspiranten 14 jaar. Hierin ging het heel erg goed. en pakte ik in iedere sprint punten. Uiteindelijk was Wesley Vercamst de snelste en pakte ik een mooie 2e plaats, Wesley Mol werd 3e. Hetzelfde podium als gisteren.

Morgen een rustdag……………. voor mij niet want er staat nog een DSW in Schoondijke op het programma.

En zondag de laatste dag van de 3 daagse met eerst een tijdrit en daarna een puntenkoers, in Kontich.

De foto’s staan online op de fotopagina………

09-05-2013

Vandaag aan de start van de 3 daagse van Antwerpen, in Hoboken wordt vandaag een criterium gereden. Na 6 van de 22 ronden waren we met 3 renners weggereden, de samenwerking was goed. Een sprint besliste de uitslag en hierin werd ik 2e. Wesley Vercamst won en Wesley Mol werd 3e.

Morgen naar de piste in Wilrijk voor een Omnium.

De foto’s staan op de fotopagina…….

05-05-2013

In Hoogerheid werd vandaag de 6e District Selectie Wedstrijd gereden, het gevoel is goed en ik hoop ook dat het beloond wordt. Na een zeer aanvallende wedstrijd gereden te hebben, lukt het niet om weg te komen. Ik heb het diverse keren geprobeerd, helaas ging ik een paar keer uit mijn pedalen waardoor ik niet echt op de pedalen kom staan. Dus in de sprint ging dat ook niet. Toch nog een 9e plaats.

Na afloop zagen we dat mijn schoenplaatje afgebroken was, hierdoor kwam ik iedere keer uit mijn pedaal. Op naar de volgende wedstrijd.

De foto’s staan online op de fotopagina.

Ook de foto’s van gisteren uit  Yerseke juniorvrouwen en nieuwelingenmeisjes staan online

30-04-2013

Op de dag dat Nederland aan de buis zit gekluisterd of naar de vrijmarkten gaat staat voor ons het District Kampioenschap in Breda op het programma. Deze wil ik graag winnen en daar ga ik dan ook mijn best voor doen.

Direct vanuit de start ging het gas erop, en waren er diverse ontsnappingspogingen ook van mijzelf maar helaas niemand kwam weg. Dus een sprint zou de uitslag bepalen…………. even had ik nog hoop maar op het laatste moment kwamen Harm en Alain nog over me heen en werd ik 3e van het District en 9e in de wedstrijd

De foto’s komen later vanavond……………..

28-04-2013 

Damesjeugd Haaltert, de foto’s staan op Timo’s fotopagina

27-04-2013

Vandaag een wedstrijd in eigen provincie, in Koewacht. Een afwachtingswedstrijd tijdens de Wim Hendriks Trofee voor nieuwelingen………….ik hoop dat ik daar volgend jaar ook tussen mag starten.

Al snel in de wedstrijd waren we met 6 renners weggereden, en zou een sprint beslissen wie de zege zou pakken. Vlak voor de laatste bocht ben ik in de aanval gegaan en kwam als eerste uit de bocht. Op de streep werd ik nipt geklopt door Vincent. Maar een mooie 2e plaats.

De foto’s staan online

21-04-2013 

De foto’s van de tijdrit van Jamie en de eerste etappe staan ook online

21-04-2013

Al 2 dagen wedstrijden gezien tijdens de Omloop van Borsele die Jamie rijdt. Nu zelf aan de start in Stampersgat, terwijl zij in Borsele aan haar wedstrijd bezig is.

Achteraan gestart maar snel naar voren gereden. Ook nog geprobeerd om weg te rijden maar dat is niet geluk.

Ik kwam als 2e uit de bocht voor de sprint, maar blokkeerde volledig………… een 11e plaats als resultaat. Teleurgesteld, maar op naar volgende week.

de foto’s staan op de fotopagina

14-04-2013

Straks koers in Oosterhout………… verslag volgt

En de uitslag was een mooie 6e plaats, aanvallend gereden, maar helaas lukte het niet om weg te blijven. Eerst alleen geprobeerd, daarna samen met Robin, toen we teruggepakt werden demarreerde hij nog een keer maar toen kon ik niet meer mee………… toen een sprint vanaf de 2e plaats en daarin werd ik 4e. Mijn ploeggenoot Lars werd 2e.

De foto’s staan vanaf 21:00 uur op de fotopagina

13-04-2013

Vandaag gekeken bij de ZLM Tour, foto’s dikke banden, GP Jan van Haneghem en U23 staan online in de fotopagina

07-04-2013

In Steenbergen werd vandaag de 2e DSW gereden, Ik miste net de aansluiting om met Thymen, Tim en Alain mee te gaan. Dus in de achtervolging met een groep van 9 renners. Tim en Alain kwamen op een gegeven moment terug in de groep en Thymen was alleen weg. Hij heeft de hele groep gedubbeld. Daarna volgde de sprint vanaf de 2e plaats, en ben ik uiteindelijk als 6e gefinisht.

De foto’s komen vanavond op Timo’s fotopagina

01-04-2013

Gisteren zijn we naar Luxemburg vertrokken en logeren we bij de familie Wirtgen, de ouders van de vriend van Jamie. En staan we vandaag aan de start voor een wedstrijd in Luxemburg. ik start om 9:30 al, wel vroeg hoor…………Na 2 ronden waren we met 4 renners weggereden op het 4,9km lange parkoers dat toch telkens opliep. En moest een sprint beslissen. hierin werd ik 3e, zeer tevreden. En ik kreeg ook prijzengeld, dat was wel erg leuk. Ook dat Jamie,Luc en Tom daar ook hun wedstrijd reden. Hopelijk kan ik nog vaker naar Luxemburg voor een wedstrijd.

De foto’s van Schengen, cadets(Timo), Debutants/Dames (Luc en Jamie) en Juniors (Tom) staan op de fotopagina

30-03-2013

Vanmiddag sta ik aan de start tijdens de eerste District Selectie Wedstrijd van dit seizoen in Nieuwdorp. Er zijn 8 DSW wedstrijden om je te plaatsen voor het NK. Via de jeugdbegeleider kregen we het bericht dat er 9 renners in categorie 7 naar het NK mogen. Ik hoop dit seizoen zo te blijven rijden als tijdens de VJC zodat ik ernaar toe kan.

Ik was enorm geconcentreerd voor de wedstrijd, ook omdat ik hier ook wel eens gewonnen heb en het gevoel goed is.

Na een goede start, begonnen we aan de 10 ronden, onderweg begon het ook nog eens te sneeuwen.

Na een goede race, volgde een teleurstellend einde voor mij omdat er werd gekwakt en diegene voor mij viel, zelfs mijn transponder was verdraaid aan mijn frame en een slag in mijn voorwiel. Toch werd ik nog 6e in de sprint maar was ontzettend boos en teleurgesteld omdat ik weet dat er meer in zat.

Nu de focus naar de volgende wedstrijd……………………….. maandag…………………. ik heb er zin in.

28-02-2013

Hiep hiep hoera, vandaag ben ik 14 jaar geworden!!

24-03-2013
Vanmorgen keek ik naar buiten en zag ik overal sneeuw, de wedstrijd van Jamie in Huijbergen was dan ook afgelast.
Dus ik dacht dat gaat niet door, ik kruip terug mijn bed in met die kou.
Maar in Dordrecht bleek geen sneeuw te liggen dus op naar de laatste wedstrijd van de Voorjaarscompetitie.
Er was geen loting  dus direct naar de start, maar we stopten te laat voor de tijdwaarneming dus één rondje ingereden.
Daarna een snelle start en na een paar ronden reden we met 5 renners weg, maar de bleven even later met 3 over. Rico Krebbekx, Bart Sitters en ik. We draaiden goed samen rond en dus moest een sprint bepalen wie ging winnen.
Rico won, ik 2e en Bart 3e.
In het algemeen klassement van de VJC ben ik 2e geworden achter Tim Bierkens die won en Rico is 3e geworden.
 
De foto’s staan op mijn fotopagina
 
23-03-2013
 
Vandaag  hebben we 30 jeugdrenners 7 ouders en 10 begeleiders en trainers een leuke trainingsdag gehad in en om Bergen op Zoom.
Ondanks de kou hadden de jeugdrenners er zin in.
In diverse groepen zijn ze vertrokken voor een trainingsrit.
Ik zat met categorie 7 en een paar van 6 in de groep met Dennis als trainer. 
We hebben lekker getraind
Tussen de middag kregen de jeugdrenners een lunch, met soep, broodjes knakworst en nog broodjes met beleg.
Hiervan was niet veel over want de jeugdrenners hebben goed gegeten en gedronken.
Deze dag zorgde AH voor de boodschappen.
Er waren nog liefhebbers voor een middag training een andere groep ging het bos in, ik ben lekker binnen gebleven.
Toen ze terugkwamen kregen ze nog een flesje sportdrank en een snicker of mars of chips.
Ook werden de caps van Lambweston uitgereikt.
Een gezellige dag ondanks de kou.
 
Op Timo’s fotopagina staan 6 foto’s

 

17-03-2013

Op naar Rijswijk, nog even spannend of ik kon rijden omdat ik van de week met het stunten met mijn mountainbike keihard met mijn enkel en knie de sprong had opgevangen en dit zeer veel pijn deed. Ook nog een wheelie die niet helemaal goed ging, dus last van mijn rug.

Toch had ik zin om te rijden en zijn we naar Rijswijk gegaan, direct vanuit de start werd er even hard gereden, daarna ook even rustig. Verschillende renners probeerden te demarreren, waaronder ikzelf, en ook nog een paar gaten dichtgereden. Maar niemand kwam weg. Dus een sprint moest de beslissing brengen.

Hierin kwam ik als 5e over de finish, niet helemaal tevreden maar goed aanvallend gereden.

De foto’s staan op de fotopagina

 

10-03-2013

Vandaag stond de afwachtingswedstrijd tijdens de Dorpenomloop van Rucphen op het programma.

Ik had een goede loting en stond vooraan, waar het bij de start direct hard ging. Er waren een paar demarages in het begin, Toen 1 renner weg was ben ik er naar toe gesprongen, we hebben 2 ronden samen gereden, maar kregen niet de ruimte om weg te blijven. Daarna nog verschillende gaatjes dichtgereden en goed voorin gekoerst.

Een sprint moest de uitslag brengen, hierin werd ik 6e.

Zeer tevreden, op naar volgende week.

De foto’s staan weer op Timo’s fotopagina.

09-03-2013

Vandaag gaan we op bezoek bij de nieuwe sponsoren op de kleding.

We beginnen bij Vital Timmermans, woninginrichting in Yerseke, daarna gaan we door naar LambWeston in Bergen op Zoom. Hier krijgen we een presentatie te zien en uitleg hoe de frietjes gemaakt worden. Deze gaan we daarna proeven.

Dan op weg naar Antwerpen waar Dione BVBA zit en daar kregen we eerst een heerlijk ijsje en daarna een rondleiding door de fabriek.

Een zeer gezellige en informatieve dag.

De foto’s staan online in TImo’s fotopagina

03-03-2013

 

 

Vandaag stond de eerste wedstrijd van de Voorjaarscompetitie op het programma in Breda.

Ik had er ontzettend veel zin in en was ook benieuwd hoe het zou gaan om alleen met de mannen te koersen.

Na een loting van achteren toch goed naar voren gereden. Het ging direct hard.

Ik heb nog geprobeerd om alleen weg te rijden maar kon niet weg blijven.

Met een grote groep gingen we naar de finale.

Ik kwam als eerste door de laatste bocht en pakte de zege.

Had dan ook superbenen.

Foto’s zijn aan het uploaden naar Timo’s fotopagina

10-02-2013

Nu de kriebels voor het nieuwe seizoen er weer aankomen, weer een update op mijn site.

Dit zal vanaf heden weer iedere week bijgewerkt worden.

Gisteren de nieuwe kleding opgehaald en hier krijg ik direct weer moraal van.

Foto’s zullen na de ploegenvoorstelling geplaatst worden.

Ik heb er zin in dit zal mijn laatste jaar bij de jeugd zijn in categorie 7

Ook de kalender zal binnenkort geplaatst worden.

01-01-2013

Ik wens iedereen ook namens mijn ouders en zus een gezond, gelukkig en sportief 2013 toe!!