Nieuws 2023

9/10 december

Trainings- /kennismakingsweekend met de ploeg voor 2024.

Bij aankomst verblijd met nieuwe podiumschoenen van Asics en ook nieuwe koersschoenen en helm ( merk zullen jullie 1 januari horen)

Leuk weekend waarbij we ook nog getraind hebben, op de weg en in het bos.

8 december

Groot Medisch onderzoek bij OCON sportkliniek, gelukkig goed gekeurd voor volgend seizoen

1 december

Vandaag heb ik ontslag genomen bij Post NL, per 7 februari ga ik een nieuwe uitdaging aan, hierover later meer.

18 oktober

Kleding, schoenen, helmen en fietsen gepast voor het komende seizoen……

17 oktober Putte Kapellen

Het seizoen met een goed gevoel afgesloten,  met de sprinttrein voor Coen die de overwinning pakt en zelf 10e geworden.

De allerlaatste wedstrijd van dit seizoen…….en dan nu op naar een welverdiende vakantie.

4 oktober Elfsteden Race Friesland

Waaiers, en ontzettend veel wind.

1 oktober Famenne Ardenne Classic

Een paar keer mee in de vroege vlucht maar iedere keer terug gepakt. Door pech met mijn fiets af moeten stappen.

30 september GP Cerami

Veel werk voor de ploeg gedaan.

24 september Ronde van Midden Brabant.

Een onrustige wedstrijd met veel wind. En waar het lang duurt voordat de definitieve kopgroep wegrijdt. Ik zat in de achtervolgende groep en heb Coen afgezet in de sprint. Max wint en Coen sprint naar de 3e plek.

22 september Zwevezele

21 september Stekene

Een wedstrijd om snel te vergeten, verkouden en niet fit terug gekomen uit slowakije.

13- 17 september Okolo Slovenska/ Tour de Slovaquie

1e etappe rijden er 15 renners weg die we niet meer terug zien. Ik finish op de 20e plaats op 5:15.

2e etappe, In de regen, eindigd in een massasprint en ik finish in de eerste groep op een 47e plaats. Tim Merlier wint in dezelfde tijd.

3e etappe wederom

4e etappe massasprint 14e

5e etappe massasprint 13e

Algemeen Klassement 29e zelfde tijd als de 23e

7-10 september Okolo Jiznich Cech/ Tour of South Bohemia

Eerste etappe, mega slechte benen en het klassement voorbij.

2e etappe De ploeg helpen waar het kan en dat resulteerde in een overwinning van Daan, zelf 8e

Op naar Slowakije.

30 augustus Muur classic Geraardsbergen

Mee zitten in de kopgroep en voor me valt er iemand die ik niet kan ontwijken en mij zo in een sloot lanceert, einde koers. Pijn in mijn schouder, nek en rug.

Dankzij de goede zorgen van Vitaal Dussen kan ik naar Tsjechie en Slowakije toe.

27 augustus Schaal Sels

11e gefinisht.

20 augustus Egmont Cycling Race

31e

14 augustus Steensel,

Met 4 renners weggereden en in de sprint nipt geklopt 2e

8 augustus Ronde van de Lier

Op 20 ronden van het einde samen met Bram Kras weggereden en later sluit Guillaume de Visser nog aan. Ook nog de bergprijs en leidersprijs gewonnen.

In de sprint pak ik de overwinning. Coen 4e, Nick 10e en Bert-Jan 13e. helaas Daan pech.

28- 31 juli Kreiz Breizh 2.2

Overzicht in foto’s , Dank je wel @kimberleec via instagram voor de foto’s.

24 -07-23 Westrozebeke Koerst.

Een 27e plaats, bedankt @kimberleec voor de foto’s

16 -07-23

Kemmel Koerse

Al na 2 ronden rijden er 7 renners weg,  die een voorsprong krijgen van 1 minuut. Er rijd een groep van 13 renners in de achtervolging waarbij de voorsprong iedere ronde blijft schommelen. er rijden 8 renners uit de groep van 13 weg maar toch komt er een kopgroep van 20 renners.  Met daarin 3 renners van Volker Wessels.  Max die in de eerste groep van 7 zat en Peter en Timo die er met de 13 naar toe rijden. Na verschillende ontsnappingen vertrekken  Siebe de Weirdt, Xandro Maurisse en Peter Schulting. In die volgorde finishen ze ook. Timo rijd naar de 6e plek

Foto’s staan op de fotopagina.

28-06-23

1a etappe Course Cyclist Solidarinosc 19e vanmorgen 83 km, 8 renners voorop en zelf in een groep van 24 renners op 40 seconden gefinisht.

25-06-23

Het NK op de weg in Limburg bij de profs, mee in de vroege vlucht maar met de slecht mogelijke benen die je kunt hebben……

14 tot 18-06-23

5 zware dagen in de Baloise Belgium Tour.

13-06-23

Vandaag de ploegenpresentatie van de Baloise Belgium Tour.

Live op Robtv.be van 17:30 tot 18:30

En dan morgen start de eerste etappe. Scherpenheuvel- Zichem- Scherpenheuvel- Zichem

 

09-09-23

3e etappe ZLM Tour Roosendaal- Roosendaal

Nog voordat de vroege vlucht weg wat een grote valpartij doordat iemand zijn voorvork of stuur afbrak en ik geen kant op kon en gelanceerd werd. met 3 man van de ploeg lagen we erbij. Met 50 km per uur op het asfalt smakken en de nodige schaafwonden aan de linkerkant, is geen pretje.  Na nog een poosje gefietst te hebben, besloten om mijn lichaam te laten herstellen voor volgende week.

Bericht van Omroep Zeeland naar aanleiding van mijn val

08-06-23

2 etappe ZLM Tour, Schijndel- Buchten

137 km in de vroege vlucht , mijn werk voor de ploeg kunnen doen tot op 5 km van de finish.  Wederom een warme dag , op naar morgen.

07-06-23

1e etappe ZLM tour Westkapelle- ’s Heerenhoek

Over mijn eigen trainingswegen  202,5 km met een stevige wind, Helaas lukte het niet om in de vroege vlucht te komen.  Met 35 km te gaan ten val gekomen op het moment dat voorin de gashendel open werd gezet om de vroege vlucht terug te pakken. Fietswissel want mijn ketting zat vast tussen mijn frame. Toch nog terug kunnen komen, welke al veel krachten heeft gekost.  De vroege vlucht werd net niet meer ingehaald. 56e gefinisht op 1.04 na een zware/warme dag.

Foto’s staan op de fotopagina

06-06-23

Proloog ZLM Tour in Heinkenszand  6,6 km een 83e tijd op 39 seconden van de winnaar Nils Eekhoff. En wat een supporters waren er voor mij. Dank jullie wel voor de aanmoedigingen.

30-05-23

Vitaal Dussen heeft mij weer recht gezet na mijn val. Want ik voelde dat ik scheef op mijn fiets zat. Op naar de ZLM Tour.

27 -05-23

Gp Marcel Kint

Een dag om snel te vergeten. gevallen. Terug gekomen en daarna nog een lekke band. Nog mijn werk voor de ploeg kunnen doen tot op 30 km van het einde. Nu mijn schaafwonden en kneuzingen laten herstellen en op naar de volgende.

20-05-23

Vandaag Sanem-Sanem op het programma 148 km welke in een massasprint beslist is.

19-05-23

Een loodzware etappe Bourscheid- Bourscheid 131,9 km met 2460 hoogtemeters erin. Helaas toen het peleton brak, niet bij machte om mee te gaan. Op de 42e plaats gefinisht op 8.44. nu 38e in het algemeen klassement. Op naar morgen .

18-05-23

Vandaag de 1e etappe Rumelange- Rumelange over 156,8 km, welke zal eindigen in een massasprint waarbij ik 3e finish en de combinatietrui om mijn schouders mag hebben. In het algemeen klassement sta ik 7e.

 

17-05-23

Gisteren vertrokken naar Luxemburg voor Fleche du Sud die vandaag start met een proloog over 3,2 km met voor mij een 7e plaats.  Foto: @kimberleec

10-05-23 Ruddervoorde Koers

Met 10 mannen van de ploeg aan het vertrek. In de 1e ronde met 22 man weggereden en de rest niet meer terug gezien. in de een na laatste ronde rijden er 10 renners weg en zit ik net te ver om mee te gaan. Edward Theuns wint, zelf 11e geworden.

Foto’s staan op de fotopagina

09-05-23

Nieuwe teamfoto’s zijn binnen

Mijn programma is veranderd, ik start nu volgende week in Fleche du Sud van  woensdag 17 tot en met zondag 21 mei

07-05-23

Nieuwe dag, nieuwe kansen in de Nummer 1 Limburg, de vroegere Ton Dolmans trofee.

196 km met 35 beklimmingen.  Slingerberg, Moorveldslag, Dennenberg, Snijdersberg.  Er werden 7 ronden gereden dus de beklimmingen volgden elkaar in snel tempo op.

Al na 1 ronde met een kopgroep van 15 renners weggereden en deze breide later uit naar 21 renners. In de 2 laatste rondes spatte de kopgroep uit elkaar door de aanvallen van diverse renners. Op het moment dat er 5 renners wegrijden sluit ik net weer aan na gelost te zijn.  Toch probeer ik nog naar hun toe te rijden, samen met Jens van den Dool,  maar het beste was er vanaf 6e geworden.

De foto’s zijn weer op de gebruikelijke plaats te vinden de fotopagina

Nu herstellen en op naar woensdag Ruddervoorde

06-05-23

Vandaag de thuiswedstrijd voor Volker Wessels Cyclingteam in de ronde van Overijssel. De lat ligt dan ook hoog. Na een valpartij in het begin, mijn werk voor de ploeg kunnen doen. Door de weinige wind, werd er met een groep van 80 man naar de finish gereden.

Een straf ploegwerk zorgt voor de overwinning van Coen Vermeltfoort.  Zelf 65e geworden.

Op naar morgen voor de nummer 1 Limburg de vroegere Ton Dolmans Trofee.

Maar voordat ik daar start ben ik op weg naar Limburg behandeld door Vitaal Dussen om de ongemakken van mijn val te verhelpen. Super bedankt Rene dat ik zo snel terecht kon.

De foto’s staan op de fotopagina.

30-04-23

Vandaag de Fokker Slag om Woensdrecht 7 ronden van ongeveer 24 km met daarin de Hoogewaardpolder een kasseistrook van bijna 2 km.

14e gefinisht in de massasprint, wel vele keren geprobeerd maar helaas geen medewerking .  Max behoudt wel de leiderstrui.

Foto’s staan op de fotopagina

25-04-23

Mijn programma voor mei en juni staat in de kalender.

15-04-23

188 km koers door de polders rondom Meerkerk tijdens de Arno Wallaard Memorial . Met ontzettend veel wind een hele dag volle bak koers. Al snel in de 1e groep gekomen die uiteindelijk geminimaliseerd werd tot  een groep van 19 renners, die zouden uitmaken wie ging winnen.

Er reed een Deen weg en helaas was de samenwerking niet zo dat we het gat dicht kregen. Max en ik hebben hard gewerkt voor Coen, die naar de 2e plaats sprint. Ik finish als 18e.

Foto’s staan op de fotopagina

09-04-23

Filmpje van Omroep Zeeland van Omloop van de Braakman

08-04-23

Vandaag Omloop van de Braakman in eigen provincie, 177 km met 23 kasseistroken. Al snel vertrekt er een kopgroep van 7 renners die niet meer terug gezien is, maar welke wel uit elkaar viel en nog enkele renners in de laatste ronde aansluiten. Met 2 ploegmaten  Max en Jarno in de kopgroep gecontroleerd gereden. Lekke band voor  op een vervelend moment en een wiel van de neutrale wagen gekregen. Weer terug gekomen en daarna nogmaals van voorwiel gewisseld. Want dat wiel bolde niet echt lekker.

Max wint de koers en zelf op een 10e plaats gefinisht net achter Tijmen die 9e werd.

De foto’s staan op de fotopagina of via deze link
8 april 2023 Omloop van de Braakman

05-04-23

Wielerflits belde voor een interview na mijn sterke optreden in de Volta Limburg Classic, hieronder de link naar het artikel

https://www.wielerflits.nl/nieuws/timo-de-jong-valt-op-in-volta-limburg-doe-mijn-stinkende-best-om-prof-te-worden/

01-04-23

https://www.omroepzeeland.nl/sport/15479398/monsterontsnapping-timo-de-jong-beloond-met-achtste-plek-in-limburg

01-04-23

Volta Limburg Classic  1.1

Vandaag onder zeer natte omstandigheden 193,4 km voor de kiezen in de Volta Limburg Classic.  En weer mee in de vroege vlucht. 171 km mee voorop gereden en nadat er 4 wegreden met latere winnaar Kaden Groves, in de achtervolging gebleven en als 8e gefinisht. Slechts 45 renners zouden de finish halen.

voor de wedstrijd                              na de wedstrijd Foto: @Kimberleec

Gulpenerberg

28-03-23

Vandaag 24 jaar geworden.

27-03-23

Alle etappes zijn terug te zien op Youtube zoeken naar Olympia’s Tour 2023 en dan krijg je de filmpjes van de organisatie en van Cycling Lennart.

26-03-23

Beek- Beek 149 km

De laatste etappe van Olympia’s Tour. Wederom in de regen gestart en door het slechte weer rijden we 2 plaatselijke ronden in plaats van 3.

Veel beklimmingen met Bergstraat,  Keutenberg, Bergweg, Mheerelintje, Cauberg, Raarberg en 2x de maasberg op het programma en aankomst op de Adsteeg

Een dag met veel aanvallen, en ook veel uitvallers want er zullen 58 renners aankomen.  Ik zit in een groep van 33 renners waar in de laatste ronde nog diverse renners proberen naar de 5 koplopers te springen. ik finish als 37e en zal 14e worden in het algemeen klassement

Foto na de finish op weg naar een welverdiende douche

25-03-23

Neede- Tiel 161,3 km

In de stromende regen vertrokken en ontzettend veel wind. Die zeer ongunstig stond. In de eerste groep  van 32 renners gekomen totdat in de plaatselijke ronde 2 renners weg reden uit deze groep . 96 renners gefinisht.  Mijn groep finisht op 49 seconden. In het algemeen klassement sta ik nu 9e op 44 seconden van de leider.

Toch heeft de val wat ongemakken veroorzaakt vooral mijn nek en knie doen zeer.

Foto’s Jacco Quist

24-03-23

Gieten- Ruurlo 168,3 km

150 km met een kopgroep van 17 renners gereden en op 2 kilometer van de streep ingerekend.  Door een omleiding reden we 10 km langer.  1 km van de streep meegenomen doordat ze voor mij vielen. Gelukkig zonder erg. 64e geworden in de zelfde tijd als de winnaar. Coen sprint naar de 2e plaats.  Nog 2 dagen bikkelen morgen Neede – Tiel en zondag Beek- Beek

Filmpje van de valpartij in de laatste kilometer. Rechts valt er iemand en de fiets komt naar links ik val op het gras.

 

23-03-23

Assen- Assen een waaieretappe. Door een valpartij zat ik in de 2e groep. Gelukkig kwamen we nog aansluiten en rijden er 7 renners weg. Max wint de sprint van die 7 en ik sprint naar de 11e plaats. Mooi teamwerk.

22-03-23

Vandaag start Olympia’s Tour met een tijdrit op het TT circuit van Assen.

Een 40e plaats voor mij op  11:33:32 over 9 km op 0.38 seconden van de winnaar. Op naar morgen Assen- Assen.

17-03-23

Vandaag een dag mee in de vroege vlucht in de Bredene Koksijde Classic. 145 km voorop en op 40 km van het einde terug gepakt. Tot de laatste 8 km voor de ploeg kunnen werken.  Er zijn slechts 90 renners gefinisht . Vol vertrouwen naar de komende weken.

Dank je wel @kimberleec voor de foto’s op de Kemmelberg

 

12-03-23

Ronde van Drenthe, een wedstrijd om snel te vergeten en geen woorden aan vuil te maken. Op naar de komende wedstrijden.  Bredene Koksijde Classic op vrijdag 17 maart

04-03-23

Gezonde wedstrijdspanning voor de eerste wedstrijd van het seizoen en ook weer de eerste wedstrijd na mijn zware val.   De ster van Zwolle. Een nerveuze wedstrijd met veel valpartijen. Goed vooraan in de wedstrijd gereden en na een val en fietswissel voor Hasselt, gelukkig terug kunnen komen in het peloton en daarna mee in de eerste groep van 21 waar we met 6 ploeggenoten sterk vertegenwoordigd waren.  Ook de geoefende sprinttrein loopt zoals het hoort en Coen pakt zijn eerste overwinning voor de ploeg na super teamwerk!!  Zelf erg tevreden.

De livestream is via de bijgevoegde link te kijken!!

23-02-23

Een goed trainingskamp gehad, de vorm is in orde nu nog zien hoe het in de koers zal gaan. Mijn seizoen start zaterdag 4 maart in de Ster van Zwolle.

14-02-23

Vanmorgen vroeg met de ploeg naar Calpe vertrokken voor het jaarlijkse trainingskamp, om de puntjes op de i te zetten. En foto’s te maken en natuurlijk teambuilding en gesprekken met de begeleiding. Op naar een mooi seizoen.

De ster is niet ver….

30-01-23

Filmpje van het team genomen tijdens het trainingsweekend als intro voor  de ploegenvoorstelling die in het Parkgebouw in Rijssen heeft plaatsgevonden.

Team VolkerWessels Cyclingteam 2023

10-01-23

Vanmorgen vroeg naar Alicante gevlogen, om te gaan trainen in Calpe, waar de ploeg een B&B heeft gehuurd. Om te gaan trainen in de zon.. En gezien het weer in Nederland een goede keuze.

06 t/m  08-01-23

Vanavond vertrokken naar Luttenberg voor het trainingsweekend dat morgen met de ploeg op het programma staat. 2 dagen trainen en de nieuwe ploegmaten leren kennen.

01-01-23

Ik wens iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2023!!